To je blbec, Myloše do koše. Kampaň přinesla koncert i útok na Martu Semelovou

22.10.2013 10:36

Předčasné volby se blíží, kampaně politických stran se dostaly do takzvané horké fáze, bojuje se o každý hlas. Není proto divu, že se s kandidáty setkáváme dnes a denně v ulicích měst, kde lákají potenciální voliče nejen na program, ale často i na něco k snědku či pití. Pražské náměstí Míru se v pondělí proměnilo doslova v politický veletrh, píší Lidové noviny.

To je blbec, Myloše do koše. Kampaň přinesla koncert i útok na Martu Semelovou
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Na Náměstí Míru se sešlo na 500 demonstrujících, kteří nesouhlasí s odvoláním ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila

"Oranžové růže, zelená jablka nebo párky s hořčicí. Ale také spousta balonků, letáků a placek. Pražské náměstí Míru se včera proměnilo v politický veletrh," shrnuje kampaň kandidujících stran deník Lidové noviny.

Velkou atrakci nabízelo hnutí ANO. Kromě skákacího hradu pro děti lákali jeho zástupci kolemjdoucí na párek s hořčicí. Samozřejmě Kostelecký, jak jinak, když lídrem hnutí není nikdo jiný než podnikatel a majitel zemědělsko-potravinářského koncernu Andrej Babiš, kam spadají i Kostelecké uzeniny.

"Když budu mít hlad, sundám placku a půjdu se tam najíst taky," vtipkoval zástupce konkurenční TOP 09 Stanislav Polčák, který kandiduje v Praze z druhého místa kandidátky.

Šarvátky u komunistů

Stánek si postavili také komunisté, za které agitovala jednička pražské kandidátky Marta Semelová. Kampaň KSČM ale na náměstí Míru čelila nesouhlasným výpadům, píší LN. "Ty fabriky a domy nám teď už neukradnete," rozkřikl se jeden z kolemjdoucích mužů, mající v ruce leták ODS.

"To je blbec, namiř na něj," nabádala žena středního věku chlapce s maketou brokovnice. A i hlouček dalších lidí prý stál na straně komunistů.

Klidněji bylo u stánku ČSSD, která k programu rozdávala jako už tradičně oranžové růže. Nechyběli ani příznivci volebního bloku Jany Bobošíkové Hlavu vzhůru! nebo zástupci Strany zelených.

Myloše do koše

Politika byla v pondělí vpodvečer hlavním tématem také na Staroměstkém náměstí v Praze. Tam se konal koncert proti komunistům, který zaplatil známý protikorupčník a podnikatel Karel Janeček a zpěvák David Koller.

Na pódiu se vystřídalo několik umělců a hudebních skupin, kteří varovali před návratem komunistické strany k moci. Atmosféru pak dokreslovala česká vlajka nebo transparent s hrubkou nesoucí heslo "Myloše do koše".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…