To je hrůza. Neřekl o Rusku ani slovo! Média v USA vybouchla po projevu Donalda J. Trumpa vzteky. Asi toho Putina opravdu hodně prožívají

01.03.2017 12:15

Donald Trump jednoznačně potvrdil svůj kladný vztah k Rusku a neochotu vyšetřovat útok Moskvy na americkou demokracii. V tom se shodují liberální novináři po projevu prezidenta Trumpa ke Kongresu. Zajímavé je to především proto, že slovo Rusko nebo Putin v projevu nezaznělo ani jednou. Podle novinářů je ale právě tato ignorance důkazem Trumpova napojení na Moskvu. Prestižní a mezi demokraty široce sdílený The Washington Post rovnou Trumpa přirovnal ke Stalinovi.

To je hrůza. Neřekl o Rusku ani slovo! Média v USA vybouchla po projevu Donalda J. Trumpa vzteky. Asi toho Putina opravdu hodně prožívají
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Prezident Donald Trump v noci poprvé promluvil na společném zasedání obou komor amerického Kongresu. Jeho hodinový projev se věnoval především domácím tématům, ze zahraničních pak zmiňoval především boj proti islámskému terorismu.

Jak již ParlamentníListy.cz psaly, v celém Trumpově projevu nepadla ani zmínka o Rusku a jeho imperiálních ambicích. Téma, které bylo zejména na konci působení Baracka Obamy a Joea Bidena v Bílém domě značně frekventované, teď nezaznělo v celém projevu ani jednou.

Celý projev Donalda Trumpa před Kongresem USA:

„Zajímavé je, že v projevu ani jednou nepadlo slovo ‚Rusko‘. Trump se o Rusku vůbec nezmínil již v několikátém projevu v řadě. Nepronesl ani nic, co by se dalo vyložit jako narážka na vztahy s Putinem. V rámci zahraniční politiky probral islamismus a finanční požadavky na členy NATO,“ uvedly ParlamentníListy.cz.

Anketa

Zaznamenali jste zdražení potravin?

3%
hlasovalo: 6971 lidí

CELÝ PROJEV JSME SLEDOVALI ZDE

Mlčení o světovládných ambicích Vladimira Putina a celosvětovém nebezpečí z Moskvy mnohé překvapilo. Web The Hill pobouřeně píše, že Trump zcela opomněl spekulace o tom, jak Moskva ovlivnila americké prezidentské volby. „Zpravodajská komunita v lednu upozornila, že Rusko připravilo sofistikovanou vlivovou kampaň za účelem podminování americké demokracie a poškození demokratické kandidátky Hillary Clintonové,“ předložil web svůj výklad lednových událostí.

CELÝ KOMENTÁŘ ZDE

Pak doplňuje, že nová Trumpova administrativa se ocitla v podezření z kontaktů s představiteli Ruska. Připojuje i rezignaci bezpečnostního poradce prezidenta Michaela Flynna kvůli telefonátu s ruským velvyslancem.

Trump prý místo varování před Ruskem raději útočí na bezpečnostní komunitu. Následně web spojil pozitivní vyjádření Donalda Trumpa o Vladimiru Putinovi z doby kampaně s tím, že si prý oba státníci velmi porozuměli, když na konci ledna telefonicky jednali o řešení války v Sýrii. To všechno jsou prý důkazy Trumpovy příchylnosti k Moskvě.

A takto rozebírali Trumpův projev experti ve spíše liberální televizi CBS


A na závěr našel web důkaz této hrozivé politiky i v Trumpově kongresovém projevu: „Chceme harmonii a stabilitu, ne válku a konflikt. Chceme mír, kdekoliv jej bude možné udržet,“ cituje jeho slova dokazující prý vztah k Rusku.

Podobně to vidí i komentátorka Gabi Morrongiello z webu Washington Examiner. Ta spočítala, že Trump v celém projevu zmínil jen tři zahraniční země – Izrael, Írán a Kanadu. „Ale Rusko, které pro současnou administrativu představuje jednu z nejnepříjemnějších zahraničních otázek, zmíněno nebylo,“ kritizuje komentátorka. Podle ní jej Trump opomněl proto, aby nemusel čelit nepříjemným otázkám opozičních demokratů.

Metropolitní liberální deník The Washington Post, který patří k nejostřejším Trumpovým kritikům již od jeho zvolení, tentokrát napsal, že nejzásadnější slovo z Trumpova projevu bylo slovo, které vůbec nebylo vyslovené. „Trump řekl za těch 60 minut asi pět tisíc slov. ‚Rusko‘ z nich nebylo ani jediné. Ani slovo a ani minuta nebyly věnovány té tolik úspěšné snaze našeho globálního protivníka podkopat americkou demokracii,“ hrozí se komentátor deníku.

CELÝ KOMENTÁŘ V ANGLIČTINĚ ZDE

Pokračoval, že vazby mezi Trumpovým týmem a ruskou ambasádou byly „nepochybně prokázány“ a Trumpova snaha o „nový začátek“ vztahů s Ruskem je jen logickým vyústěním této blízkosti.

A nakonec vše uzavřel ještě tvrději: „Je těžké ignorovat tento obrovský problém. Ale Trump ho prostě vymazal jako Trockého z fotografií,“ připomněl deník retuše prováděné Josifem Stalinem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…