To je možné jen u nás. BIS rozdala svým agentům tankovací karty, kdokoliv je přes ně může sledovat

07.11.2015 17:53

Špioni BIS jsou v ohrožení. Nadřízení umožnili rozkrytí práce svých lidí, což je pro tým pracující v utajení zásadní problém. A proč? Prý kvůli pořádku v účetnictví. V ohrožení se přitom mohou ocitnout i lidé pracující s odposlechy.

To je možné jen u nás. BIS rozdala svým agentům tankovací karty, kdokoliv je přes ně může sledovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Podle informací serveru iDnes.cz. obdrželi pracovníci Bezpečnostní informační služby tankovací karty, aby bylo možné monitorovat, jak nakládají s prostředky určenými na dopravu. V minulosti za tímto účelem dostávali hotovost, ale před čtyřmi lety se objevilo podezření, že na místo parkovacích stanic končí peníze v soukromých kapsách špionů.

„Tajná služba ke změně sáhla po skandálu, který vypukl před čtyřmi roky. Státní zástupce tehdy obvinil třináct špionů z toho, že si peníze určené na benzín strkali do vlastní kapsy. Jejich vina se však v drtivé většině případů u soudu neprokázala. BIS totiž měla nepořádek v účetnictví. Právě to má ‚kartový‘ systém změnit. Díky němu budou mít auditoři služby detailní přehled o svých lidech,“ píše server.

Platby v hotovosti jsou přitom logickým nástrojem k utajení práce agentů. Platby kartou lze zpětně vysledovat, takže je možné do určité míry monitorovat pohyb lidí, o nichž by toho mělo být známo co nejmíň. Parkovací karty dostali i technici, kteří pracují s odposlechy. Tankovací karty sice jsou vystaveny na různé společnosti, nikoli na BIS, ale ten, kdo zná systém krycích firem, může práci agentů odhalit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …