To je neuvěřitelné. V USA chytili imigranta, který byl již dvanáckrát vrácen domů

23.02.2017 17:42

Americký deník Connecticut Post referuje o rekordmanovi mezi ilegálními přistěhovalci z Mexika, který byl dvanáctkrát deportován ze Spojených států a pokaždé se vrátil nazpět. Nyní ale sklapla past a Alberto Silva-Garcia čelí deseti letům ve vězení.

To je neuvěřitelné. V USA chytili imigranta, který byl již dvanáckrát vrácen domů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti politice Donalda Trumpa. Následoval pochod k velvyslanectví USA

Dlouhá léta se nedařilo Garciovi žít ve Spojených státech v klidu a bez obav, že bude deportován zpět do Mexika. Až jeho poslední zatčení imigračními úřady loni v říjnu mu pravděpodobně zajistí, že pro příštích deset let bude moci ve vysněných Spojených státech bez problémů pobývat. Bohužel to bude možná ve vězení. Deset let je totiž přesná výše trestu, které Garcia nyní čelí. Před několika týdny byl uznán vinným z ilegálního přechodu hranic.

„Poprvé byl Silva-Garcia deportován již v březnu 1999, protože se tehdy v Kalifornii dopustil domácího násilí. V dalších pěti letech se ocitl mexický občan dvakrát ve vazbě. Mimo jiné za to, že se prokazoval falešným americkým občanstvím. V roce 2009 byl zatčen za dopravní přestupek v Norwalku a následně soudem v Connecticutu obviněn z opakovaného ilegálního vstupu do Spojených států a odsouzen ke dvanácti měsícům odnětí svobody.“

V prosinci 2010 byl zarputilý Mexičan opět deportován do své rodné země, ale příliš dlouho tam nevydržel. Jeho stesk po Spojených státech byl tak obrovský, že se opět rozhodl se tam vrátit ilegálním způsobem. A takto to pokračovalo i v dalších letech. Mezitím se mexický ilegál průběžně dopouštěl páchání trestných činů. V březnu 2015 tak byl soudem v Norwalku obviněn z krádeže a vloupání, když měl odcizit nářadí.

Poprvé byla krádež na policii v Norwalku hlášena 7. ledna 2015 a celková škoda na odcizeném elektrickém nářadí se vyšplhala na osm tisíc dolarů. O tři týdny později se podnikavý Mexičan podílel na další krádeži nástrojů, ale jeho „svatá lupičská pouť“ ještě zdaleka nebyla u konce. Specialista na elektrické nářadí se činil dle policie i 4. února 2015, kdy kradl na stavbě rodinného domu. Část z ukradených nástrojů potom nabídl zastavárně v Bridgeportu.

Silva-Garcia se po svém zatčení loni v říjnu ke krádeži elektrického nářadí přiznal a byl odsouzen ke třem letům vězení. Případ notorického mexického ilegála ukazuje možnou důvodnost opatření Trumpovy administrativy. Ačkoli mainstreamová média Trumpovi vyčítala jeho údajně příliš tvrdý postoj k ilegálům, mnozí z nich se dopouštějí i větších přečinů, než je „jen“ krádež nářadí. Zůstává otázkou, jestli na hranicích s Mexikem vyroste avizovaná zeď. Mexická strana se prozatím odmítá na její výstavbě podílet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…