To je síla: Alena Borůvková versus Jindřich Šídlo a Alexandr Mitrofanov. Tady už šlo o zdraví

02.04.2017 19:47

Reportér Jindřich Šídlo se pustil do sporu s bývalou kandidátkou na místopředsedkyni ČSSD a bývalou zaměstnankyní ministerstva zahraničních věcí Alenou Borůvkovou. Ta v minulých dnech rozpoutala doslova smršť příspěvků týkajících se především ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka (ČSSD). Šéf české diplomacie se totiž rozhodl ukončit pracovní poměr jejímu muži Karlu Borůvkovi na velvyslanectví ve Švýcarsku a Lichtenštejnsku. Právě kvůli jejím výrokům na sociální síti Twitter.

To je síla: Alena Borůvková versus Jindřich Šídlo a Alexandr Mitrofanov. Tady už šlo o zdraví
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Komentátor Hospodářských novin v pořadu ČT Hyde park

„Vzhledem k tomu, že bývalá kandidátka na místopředsedkyni ČSSD a bývalá zaměstnankyně MZV Alena Borůvková rozjela na Twitteru akci ‚Kdo a proč nechal odvolat velvyslance ve Švýcarsku Karla Borůvku‘ a v této souvislosti zmiňuje i mě a zejména mou ženu, rád bych k tomu podotkl pár slov,“ uvedl svůj příspěvek Šídlo. A seznámil se svým pohledem na věc.

„Paní Borůvkovou znám ze sociálních sítí, kontakt s ní jsem celkem pochopitelně nevyhledával. Loni v květnu ovšem začala paní Borůvková na jednom ze svých mnoha účtů po Twitteru šířit ‚informace na základě zpráv tajných služeb‘, že moje žena v době tendru na dostavbu Temelína, o němž jako novinářka psala, ‚pracovala pro Rusy‘. Kdo někdy četl dva texty Terezy, ví, že to je aburdní, lživé obvinění, které by nestálo za řeč, kdyby to paní Borůvková nešířila v době, kdy byla Tereza v osmém měsíci těhotenství a nedoprovodila to desítkami (bez přehánění) stalkujících a výhrůžných SMS zpráv typu ‚Sejdeme se na NBÚ‘, kam byla Tereza v minulosti několikrát předvolána k vysvětlení svých textů o výměnách velvyslanců,“ vyprávěl Šídlo, který podle svých slov všechny její tweety a SMS vzal a poslal jejímu manželovi s požadavkem, aby celou věc nějak vyřídil.

Anketa

Jak dopadne ČSSD ve volbách do sněmovny?

5%
20%
56%
14%
hlasovalo: 10842 lidí

„Stejný obsah jsem zaslal k nahlédnutí na ministerstvo zahraničních věcí se žádostí, aby si svou zaměstnankyni zklidnili, protože nehodlám riskovat stres své ženy ve vysokém stupni těhotenství,“ podotkl Šídlo s tím, že pravidelné dílo podle jeho slov Aleny Borůvkové zasílal pravidelně pro informaci velvyslanci Borůvkovi, naposledy prý ještě loni v prosinci.

„Od té doby se nic nedělo a já celou věc s ulehčením pustil z hlavy, protože mám na práci dost jiných, podstatnějších věcí,“ zmínil závěrem s tím, že jej nyní mrzí, že na Borůvkovou v návalu dobré vůle nepodal loni v květnu trestní oznámení za stalking.

Borůvková se však rozhodla na tento Šídlův příspěvek reagovat po svém. To znamená řadou tweetů. „Pan Šídlo poněkud pozapomněl, že jeho manželka mě, citace z článku: ‚prudí‘ systematicky od roku 2009. A dokonce hanlivě uráží,“ uvedla. 

„A největší nehoráznost je argument s NBÚ a osmým měsícem těhotenství. Nemohla jsem ani tušit, že je těhotná, a opravdu neřídím NBÚ, jak tvrdíte,“ poznamenala Borůvková.

A vyjádřila se i k reakci komentátora Alexandra Mitrofanova, který si v minulých dnech povzdychl nad tím, že neexistuje robot, který by její příspěvky blokoval automaticky. Postěžoval si tak na lži a urážky, které z její strany přicházejí. 

„K vyjádřením pana Šídla a Mitrofanova. Lžete. Oba dva. Ta posedlost je maniakální a já se obrátím na příslušné orgány,“ řekla. Podle ní jde o klasickou ukázku toho, kdo má zájem na Šídlových, stejně jako PR Mitrofanova. „Lubomír Zaorálek,“ zmínila opět jméno ministra. „Úplnou shodou okolností Šídlo pokrýval sjezd,“ uvedla mimo jiné. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…