To je vážné! Neočkovaní jdou do „války“ s vládou. Zakládají centrum, staví týmy...

20.11.2021 16:35

Vládní bič na neočkované nabírá na síle, což způsobuje zoufalství mnohých. České společnosti dominují negativní emoce, strach a obavy. Nebojí se covidu, ale o svou existenci. V pondělí vstoupí občané ČR do války s vládou, která zašla už příliš daleko. Na to upozorňuje Jiří Janeček, zakladatel protivládní iniciativy Chcípl PES, která ve spolupráci s desítkami dalších partnerů zřizuje informační linku, jež má občanům posloužit k obraně před nezákonným postupem úřadů.

To je vážné! Neočkovaní jdou do „války“ s vládou. Zakládají centrum, staví týmy...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Janeček z iniciativy Chcípl PES

Vláda hledá nástroje, jak co nejvíce proočkovat českou populaci – v pondělí 22. listopadu tak Česko vstoupí do tzv. systému O-N, kdy bude vstup do provozoven služeb, restaurací a na hromadné akce umožněn pouze očkovaným, či lidem, kteří nemoc prodělali v posledních 180 dnech.

Řada lidí v souvislosti se současným vládním bojem proti epidemii hovoří o nastupující covidové totalitě a chtějí se bránit. Mnoho z nich se s prosbou o pomoc obrací právě na iniciativu Chcípl PES. „Zoufalí lidé nám od vyhlášení nového nařízení volají o pomoc. Nevědí, jak budou dál žít v totalitní společnosti. Začínají se bát o své zaměstnání, začínají propadat panice. Vláda a Parlament ČR devastují občany ČR,“ říká majitel restaurace Malý Janek v Jincích na Příbramsku Jiří Janeček, bývalý poslanec ODS a pražský radní.

To je hlavní důvod, proč iniciativa urychleně pracuje na zřízení infolinky: „Chcípl PES a dalších 30 partnerů urychleně zřizují informační linku pro svobodné občany České republiky. Naši lidé jsou však přetížení a proto potřebujeme další dobrovolníky, a to jak pro call centrum, tak pro odbornou pomoc,“ pokračuje.

Původní zdroj ZDE

„Hledáme odborníky z oblasti práva, psychologie, účetnictví, školství a lékařství, kteří pomohou v této situaci. Naším úkolem je dodat lidem sílu a energii pro další boj. K tomu však potřebujeme relevantní a aktuální informace a odvážné kolegy do našeho týmu. Naši budoucnost vytváříme právě teď. Proto je čas a rychlá reakce tím nejdůležitějším faktorem v našem dalším úsilí,“ dodává Jiří Janeček.

Chcípl PES vyzývá všechny odborníky, kteří ctí Ústavu České republiky a demokracii, aby pomohli co nejrychleji sestavit informační centrum, které by se spustilo už během příštího týdne. „Potřebujeme posílit naše týmy o odborníky na zaměstnanecké a školské právo, lékaře, psychology a telefonní asistentky,“ stojí ve výzvě.

„Lidé mají daleko větší strach o své děti a o svoji existenci, než jestli onemocní covidem. Informační centrum bude k dispozici lidem k obraně před nezákonným postupem úřadů,“ uzavírá Jiří Janeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…