To je zase jednou binec: Jourová tvrdí, že za Islámský stát jel bojovat Čech. Zaorálek to popírá

16.04.2015 13:57

Za islámské radikály odjel bojovat z České republiky první člověk. Českému rozhlasu to řekla evropská komisařka pro spravedlnost, spotřebitele a rovnost pohlaví Věra Jourová. Před dvěma dny ji o tom prý informovali kolegové, kteří mají na starosti oblast bezpečnosti a trestního práva. Podrobnosti Jourová neuvedla.

To je zase jednou binec: Jourová tvrdí, že za Islámský stát jel bojovat Čech. Zaorálek to popírá
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

"Já jsem po tom více nepátrala, nemyslím si, že bych měla mít bližší informace. Je to signál, že se ten fenomén rozšiřuje," řekla Jourová v rozhovoru pro Dvacet minut Radiožurnálu, který rozhlas odvysílá dnes po 17:00.

Jourová v nedávném rozhovoru pro francouzský list Le Figaro řekla, že do Sýrie už odešlo bojovat v řadách islámských radikálů 5000 až 6000 dobrovolníků z Evropy. Podle ní je to ale jen dohad a realita je horší. Jourová současně prohlásila, že je třeba se zaměřit spíše "na prevenci než na postih".

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek ale podle České televize popřel, že by v řadách bojovníků Islámského státu bojoval nějaký Čech. Ministerstvo prý takové informace nemá.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…