To je zrada, Zaorálku a Stropnický! Největší od Husáka s Biľakem, udeřil Benjamin Kuras. Jde o čerstvě podepsanou věc s EU

16.11.2017 10:37

Spisovatel Benjamin Kuras se vyjádřil k utváření společné evropské obranné politiky. Končící ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) a končící ministr obrany Martin Stropnický (ANO) se podepsali pod dokument o spolupráci v oblasti obrany a tím podle Kurase zradili svou zemi.

To je zrada, Zaorálku a Stropnický! Největší od Husáka s Biľakem, udeřil Benjamin Kuras. Jde o čerstvě podepsanou věc s EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Benjamin Kuras

„Za zády Parlamentu, s vyloučením veřejnosti a za mediální lhostejnosti podepsali ministři Stropnický a Zaorálek dokument, jenž tuto odcházející a už nikým nepodporovanou vládu povyšuje na nejzrádnější od partičky Husák, Biľak a spol. Ty, můžeme omluvit, že měli v zádech okupačních armádu. Tito svobodně okupační armády spoluvytvářejí odevzdáním obrany země do rukou stále víc totalitnějící EU,“ zahájil Kuras zostra v textu uveřejněném na serveru Neviditelný pes.

Anketa

Na kterém trhu může dle vás nejvíce růst český export?

2%
91%
2%
1%
1%
hlasovalo: 7009 lidí

Celý článek naleznete ZDE.

V dokumentu o spolupráci v oblasti obrany se prý píše mimo jiné o tom, že bude možné rozhodovat o tom, jaké zbraně v té či oné zemi bude možné vyrábět a prodávat. To by byla další tvrdá rána pro Český zbrojní průmysl, který se po letech vzpamatovává z ran, které údajně dostal od prvního českého prezidenta Václava Havla.

K tématu se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil i prezidentský kandidát Jiří Hynek

Dalším problémem této dohody o spolupráci je, že nás prý vůbec nechrání před velkou hrozbou pro naší civilizaci, před migrační vlnou. Kdyby nás EU chtěla opravdu chránit pře migranty, mohla k tomu podle Kurase využít existující národní armády. Ale nestalo se tak. Zdá se, že EU se víc bojí vlastních občanů a hodlá jim čelit s pomocí ozbrojené síly. V tom tkví jádro dohody o spolupráci v oblasti obrany, je přesvědčen Kuras. Občané, kteří poukazují na hrozbu, kterou představu migrační vlna z islámského světa, jsou vydáváni za extrémisty a těm je přece třeba čelit.

„Bruselští vladaři se už obávají, že ten „pravicový extrémismus“ by mohl přerůst v organizovanou domobranu. A na tu potřebuje zavčas mít připravenu „bratrskou pomoc“ členským zemím, kde by mohla vypuknout. Jakou ve starém Římě plnily multinárodní legie. Skotští legionáři jako Pilát Pontský byli posíláni do Judeje, řečtí do Anglie, germánští do Španělska. Takže možná přece jen tu máme něco k chlácholení. Čeští vojáci nebudou potlačovat „pravicové extrémisty“ české, provedou to za ně holandští. Ti naši zas poletí uklidňovat naštvané Katalánce,“ napsal Kuras.

Pokud označíme podpisy Zaorálka a Stropnického pod dohodou za protiústavní, můžeme se tomuto scénáři ještě vyhnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …