To je zrůdnost, sorry. Mirek Topolánek se pustil do Andreje Babiše

16.11.2018 15:21

Potom, co novináři Jiří Kubík a Sabina Slonková zveřejnili reportáž se synem předsedy vlády Andrejem Babišem ml., se v Česku vede debata o tom, zda se novináři zachovali eticky, když vyrazili za synem českého premiéra přímo do jeho švýcarského bytu, nebo zda se zachovali jako hyeny, což tvrdí sám premiér Babiš. Už se k tomu vyjádřil i expremiér Mirek Topolánek.

To je zrůdnost, sorry. Mirek Topolánek se pustil do Andreje Babiše
Foto: Vít Hassan
Popisek: Mirek Topolánek

Český předseda vlády Andrej Babiš tvrdí, že novináři, kteří shánějí vyjádření jeho syna Andreje Babiše mladšího, se chovají jako hyeny, protože neberou v potaz, že je jeho syn psychicky nemocný.

Anketa

Co soudíte o Miroslavu Kalouskovi?

hlasovalo: 43933 lidí

Předseda  poslaneckého klub TOP 09 Miroslav Kalousek a některé další osobnosti Babišovi připomínají, že to on ukázal jako první prstem na své děti, když v roce 2016 na půdě Sněmovny oznámil, že farmu Čapí hnízdo po nějaký čas vlastnily jeho dvě dospělé děti.

Šlo o období, kdy firma Čapí hnízdo čerpala padesátimilionovou dotaci z EU určenou pro malé a střední podniky. Po skončení   čerpání se firma vrátila pod křídla obřího holdingu Agrofert z něhož byla před tím vyčleněna, neboť Agrofert by nemohl žádat o dotaci určenou pro malé podniky. O případ se začala zajímat policie a vyšetřovatel dnes tvrdí, že Babiš touto cestou spáchal dotační podvod. Jedním z obviněných v této kauze je i Babišův syn, o kterém ve Sněmovně mluvil sám Andrej Babiš starší. Dnes o svém synovi tvrdí, že trpí schizofrenií.

Také Mirek Topolánek má za to, že pokud někdo nejedná v zájmu Andreje Babiše mladšího, je to jeho otec. Vůči novinářům byl však také kritický.

„Sledování, odposlechy, anonymy, prolomení listovního tajemství, noční prozvánění, když máte doma mimino, štěnice v autě, dovolená s Randákem, to všechno jsme museli zvládnout a zvládli. Ale dělat z vlastního dítěte Ivetu Bartošovou (sorry, ale už to jinak nejde), to je zrůdnost,“ napsal Topolánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …