To jsou ale okurky. Publicista zoufá nad předvolební kampaní

23.08.2014 14:15

Publicista Petr Žantovský se v rubrice Názory a petice serveru ParlamentníListy.cz zamýšlí nad komunálními volbami v Praze. Přestože kandidujících stran v hlavním městě oproti posledním „komunálkám“ přibylo, většinu z nich vůbec nezaznamenal. Ovšem s jednou výjimkou.

To jsou ale okurky. Publicista zoufá nad předvolební kampaní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Žantovský

„Za pár týdnů nás čekají komunální volby a doposud se zdálo, že většina stran zatím spí svůj letní okurkový sen,“ píše Žantovský. Strany se podle něj doposud vzmohly jen na vylepení plakátů pochybné úrovně, ale co skutečně nabídnou, to prý zatím neřekl nikdo.

Za čestnou výjimku Žantovský považuje poměrně viditelné hnutí Pro Prahu, zejména pak jeho buňku kandidující na Praze 5. Možná je to prý dáno výraznou osobou jejího lídra Jana Skalického, kterého si ještě pamatujeme jako ředitele vodních cest.

„Skalického nepřehlédnete. Téměř denně přináší témata (třeba tolik propíranou barrandovskou lanovku), vyjadřuje se k nim často neortodoxně a nelíbivě, ale jednoznačně,“ uvedl Žantovský s tím, že takový postup může někomu imponovat, jiný třeba upřednostní konzervativní pohlednice s tvářemi žen a mužů se stoickým výrazem a frází v záhlaví.

Celý text ZDE.

„Ale už velký boss hudebního průmyslu František Janeček kdysi říkal a měl to jaksepatří odžité, že nejhorší publicita je žádná publicita,“ upozorňuje publicista. Závěrem upozorňuje, že nebýt vidět a slyšet znamená před volbami neexistovat. „A tedy ve volbách neuspět,“ dodal Petr Žantovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…