To jsou věci: Marta Kubišová velmi silným způsobem promluvila o islámu

21.11.2017 13:25

Marta Kubišová promluvila v Českém rozhlasu o komunistech, politice, ale i o islámu. Přesvědčte se sami.

To jsou věci: Marta Kubišová velmi silným způsobem promluvila o islámu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Kubišová

Rodiče Marty Kubišové se prý v Poděbradech kamarádili s rodinou Mašínových, resp. především s vdovou po generálu Mašínovi, kterého zabili nacisté. Komunisté se přesto k paní Zdeně, vdově po vlastenci a bojovníkovi za svobodu, chovali neuctivě a chtěli ji prý vyštvat z Poděbrad. Straničtí pohlaváři tehdy požádali o pomoc rodinu Kubišových, ale nepochodili. A od té doby se prý vlekly těžkosti, které Marta Kubišová s komunisty měla. Prozradila to v Českém rozhlasu v rozhovoru s Lucií Výbornou.  

Anketa

Podporujete zrušení sankcí proti Rusku?

94%
hlasovalo: 11821 lidí

Přes tyto těžkosti vzpomíná na 60. léta 20. století jako na nadějnou dobu. V té době se Marta Kubišová dostala třeba do Paříže, kde měsíc zpívala. Pak přijeli sovětští bratři na svých okupačních ořích s dlouhými hlavněmi a Marta Kubišová měla po kariéře. Odmítala se totiž s okupací naší země smířit, takže jí zakázali zpívat. Znovu zpívala až po dvaceti letech. Před publikum se znovu postavila v listopadu 1989.

Celý rozhovor naleznete zde.

Přesto je dnes Marta Kubišová ochotná odpouštět, byť na rány od komunistického režimu nezapomíná. Byla prý např. velmi překvapená, když se dozvěděla, že zprávy o ní podával komunistické státní bezpečnosti její vlastní manžel, z něhož se časem stal exmanžel. Nezapomíná ani na to, co se dělo Václavu Havlovi. Krátce poté, co porodila dceru, byl Václav Havel zatčen a paní Kubišová to obrečela.

Jednu věc však paní Kubišová odmítá zapomenout, a dokonce i odpustit. Dáma je toho názoru, že by se neměla odpouštět vražda.

„Nedokázala bych odpustit vraždy a ty největší sviňárny, co se děly třeba na Židech. To prostě nedovedu pochopit. Možná, že celá veřejnost o tom nebyla tak informovaná. Říkalo se, že to jsou báchorky a bludy, když se vymejšlelo o těch různejch táborech koncentračních. Ale takovýhle věci by se neměly odpouštět,“ prohlásila Kubišová.

Třeba když to převedete na dnešní dobu, ... ty islamisti nebo ti radikálové, ti bez uzardění jdou a prostě smetou ze zeměkoule všecky slušný lidi. Nebo jak si to máte vy vysvětlit? Oni to v tom mozku nemají tak, jako to máme my. Jsme křesťani, že jo? Takže víme, že vražda je opravdu ošklivá věc. Ale oni prostě nic. On už je na půl těla ve vězení, nebo už je v tý komoře smrti, a jemu to nic neříká, on je na to hrdej,“ kroutila hlavou Kubišová nad počínáním islámských radikálů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…