To jsou věci: Server píše, jak podivně se prý Andrej Babiš choval na tajném jednání. Ptal se, kdy konečně zavřou...

22.12.2014 11:41

Andrej Babiš se snažil od nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana získat odpověď na otázku, kdy se podaří dostat do vězení Ivo Rittiga. Když na jednání, jemuž kromě nejvyššího žalobce byli přítomni někteří ministři a ombudsmanka, nedostal odpověď, uraženě odešel. Informuje o tom server ČeskáJustice.cz, podle kterého k incidentu mělo dojít na jednání Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí, jejímiž členy jsou jak Zeman, tak Babiš.

To jsou věci: Server píše, jak podivně se prý Andrej Babiš choval na tajném jednání. Ptal se, kdy konečně zavřou...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Babišově otázce „Kdy zavřete Rittiga?“ prý čelil Pavel Zeman hned několikrát během jednání. Ministr financí se jej na to ptal, aniž by to jakkoli souviselo s projednávanou agendou vládní rady. Nejvyšší státní zástupce se Babišovi prý opakovaně pokoušel vysvětlit, že postup státního zastupitelství má pevně daná pravidla. Místopředsedu vlády to ale neuspokojilo. „Namítal, že vysvětlení nejvyššího státního zástupce těžko může předložit paní z Vysočiny,“ popsal serveru střet mezi oběma muži jeden z účastníků jednání.

Článek ZDE

Všichni přítomní prý byli z jednání ministra financí „poněkud konsternováni.“ Nespokojený Babiš dal nakonec dle tvrzení ČeskéJustice.cz svému jednání korunu, když poradu za účasti několika ministrů, šéfa protikorupční policie nebo ombudsmanky opustil se slovy: Tady já nemusím být.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…