To jsou zase lži, naštval se Donald Trump nad tvrzením, že se tajně setkal s Putinem

19.07.2017 9:25

Agentura Reuters tvrdí, že během summitu dvaceti nejrozvinutějších zemí světa (G20) v Hamburku se americký prezident Donald Trump a ruský prezident Vladimir Putin nesešli jednou, ale hned dvakrát. O druhé schůzce se ale prozatím moc nemluvilo.

To jsou zase lži, naštval se Donald Trump nad tvrzením, že se tajně setkal s Putinem
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Zdroj z Bílého domu prozradil agentuře Reuters, že 45. prezident USA Donald Trump a ruský prezident Vladimir Putin absolvovali ne jednu schůzku, ale dvě. Jedna trvala přes dvě hodiny a novináři o ní informovali. Druhá se odehrála na okraji večeře státníků v pátek 7. července večer.

Oficiální místa však odmítají, že by šlo o nějakou dosud utajovanou schůzku. „Neproběhla žádná ‚druhá schůzka‘ mezi prezidentem Donaldem Trumpem a Vladimirem Putinem. Šlo jen o krátký rozhovor na konci večeře. Tvrzení, že se Bílý dům pokusil utajit druhou schůzku, je lživé, škodlivé a absurdní,“ ohradil se Bílý dům.

Celý článek v angličtině naleznete ZDE.

Za lživé označil zprávy o druhém setkání s Putinem i sám Trump. „Falešné zprávy jsou čím dál tím častější. Dokonce už i večeře politiků skupiny G20 vypadá zlověstně,“ napsal Trump na sociální síti Twitter.

 

 

Dodal ještě, že večeři nechala připravit německá kancléřka Angela Merkelová a všichni novináři to velmi dobře věděli.

Ve Spojených státech přesto může schůzka vzbudit rozruch, zvláště v situaci, kdy se ve Washingtonu stále dokola řeší možné ruské ovlivňování amerických voleb. Při krátkém setkání obou státníků byl k dispozici jen ruský tlumočník.

Otázkou zůstává, co spolu oba státníci vlastně řešili, zda šlo jen o neškodnou konverzaci při večeři nebo o debatu nad mezinárodními otázkami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…