To míříte na voliče SPD?! Od Pirátů vyletěla velice provokativní slova týkající se nás a NATO. A bouře začala

08.04.2019 8:46

Pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík se na svém facebookovém profilu svěřil s tím, jak se zájmem sledoval Otázky Václava Moravce, kde diskutovala ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) s europoslancem Luďkem Niedermayerem (TOP 09). Hovořili o udržitelnosti rozpočtu.

To míříte na voliče SPD?! Od Pirátů vyletěla velice provokativní slova týkající se nás a NATO. A bouře začala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mikuláš Ferjenčík

„Mám z toho jeden provokativní závěr. Zvyšování výdajů na zbrojení na dvě procenta HDP je v českých podmínkách jednoduše nesmysl. Za těch 50 miliard, které by to stálo navíc oproti současnému stavu, bychom mohli zvednout platy všem učitelům o 20 000 korun měsíčně, nebo udržet důchodový systém nad nulou do roku 2035. Neumím si představit, že česká společnost dá větší prioritu armádním zakázkám než důchodům nebo vzdělávání. Mimochodem, právě pokud se kvůli financování výdajů na zbrojení dostane rozpočet do problémů, bude narůstat odpor vůči našemu členství v NATO, což bych nerad,“ sdělil Ferjenčík s tím, že jde o jeho osobní názor. 

Anketa

Co jíte raději?

93%
7%
hlasovalo: 5959 lidí
„V poslaneckém klubu máme shodu na tom, že výdaje na zbrojení by měly růst pomaleji, než navrhuje vláda, ale cílový podíl HDP jsme detailněji nediskutovali. A co bych řekl na ty údajné mezinárodní závazky? Předně, že je to složitější, žádný vynutitelný závazek, kolik že má jít do rozpočtu Ministerstva obrany, ČR nemá. Dále, že svět se změnil a investice do vzdělávání, bezpečnosti naší síťové infrastruktury a do sociální soudržnosti společnosti budou mít na obranyschopnost naší země větší vliv než to, kolik utratíme za pandury,“ uzavřel se slovy, že našich vojáků si váží, ale myslí si, že současná velikost armády nám stačí. 

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

„Když myslíte... Díky bohu o tom nerozhoduje pan Ferjenčík, ale jiní, např. Jana Černochová, která to vidí naštěstí jinak, stejně jako my v TOP 09. Dvě procenta měly být již dávno,“ poznamenal například v diskuzi jeden z uživatelů.

„Někdy je lépe mlčet, chlapče, zejména, když vám teče mléko po bradě. Zeptejte se někoho, komu už věk přinesl moudrost, jak se lidé cítili v roce 1968,“ dodal další.

„Se zájmem jsem vás někdy sledoval a odnesl jsem si z toho jeden provokativní závěr. Pirátům jsou spojenecké závazky u …“ poznamenal kandidát do Evropského parlamentu Marek Ženíšek za koalici STAN a TOP 09. 

„Nemohu si pomoci, ale i když chápu, že každá strana má ve svých radách někoho, kdo mezi voliče posílá z testovacích důvodu kontroverzní názory, tak fakt nerozumím tomu, proč je nutné je téměř vždy prezentovat tak primárně hloupou argumentací? To fakt cílíte na možné voliče SPD?“ dodal další z diskutérů.

„Chtěl bych jen říct, že v současnosti to dělá 66 mld. a zvyšuje se letos o 8 miliard, ne o 50… Někdo už dnes uváděl, že důchody a obrana by měly být vedeny zákonem jako mandatorní výdaje, tj. zafixovat je v procentní výši – důchody vzhledem k průměrnému příjmu a obranu k HDP...“ doplnil další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…