To nebyla hloupost, ale kalkul. Podnikatel Jančura o amnestii

06.01.2013 7:01

Podnikatel Radim Jančura je velmi nemile překvapen novoroční amnestií prezidenta republiky. Podle něj pomůže kromě řady lidí, kteří si druhou šanci bezesporu zaslouží, i některým korupčníkům. Podle Jančury navíc právě tot mohl být prezidentův záměr, protože jinak by nemohl amnestii provést takto hloupě.

To nebyla hloupost, ale kalkul. Podnikatel Jančura o amnestii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Jančura, majitel Student Agency

„Je to obrovská rána pod pás,“ komentoval prezidentskou amnestii pro server Lidovky.cz podnikatel Jančura. Ten doufá, že se amnestie nebude vztahovat na velké korupční případy. Není si však jist, že tomu tak skutečně bude.

„Myslím si, že to neudělal ze své hlouposti, ale z nějakého kalkulu. Tak hloupý není, aby to udělal daleko hůř než jeho slovenský kolega, který udělil amnestii férově,“ myslí si Jančura. Na druhou stranu uznává, že někteří lidé si zaslouží druhou šanci a pro takové je amnestie vhodná. To se však podle něj týká pouze těch, kteří se provinili nedbalostním trestným činem. Takoví lidé jsou podle něj potrestáni už obviněním a odsouzením.

Vzhledem k tomu, že kromě nich mohou na milosti vydělat i někteří účastníci velkých korupčních afér, obává se Jančura, že by to mohlo velmi negativní vliv na pověst prezidenta Klause.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaplatíte 150 Kč, Stardance si pořád nepustíte. Srovnání ČT s Voyo, iPrima nebo HBO Max

7:25 Zaplatíte 150 Kč, Stardance si pořád nepustíte. Srovnání ČT s Voyo, iPrima nebo HBO Max

Málo obsahu za hodně peněz – tak se jeví v porovnání s konkurenčními službami nabídka filmů, seriálů…