To nechcete vidět: Dominik Hašek zpívá Svěrákovo „Není nutno“. VIDEO+AUDIO

25.03.2020 9:54

Aby lidé v karanténě přišli na jiné myšlenky a pracující na nucené odstávce si řekli, „nemít prachy nevadí“, zahraje jim Česká televize a Český rozhlas dnes půl hodiny po poledni píseň Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře Vadí, nevadí. Slavný refrén, „Není nutno, aby bylo přímo veselo“, si navíc lidé mají s televizí zpívat. Někteří neodolali a na celostátní pěvecké vystoupení nacvičují již dopoledne. Třeba v hokejovém dresu s lapačkou…

To nechcete vidět: Dominik Hašek zpívá Svěrákovo „Není nutno“. VIDEO+AUDIO
Foto: Screen Facebook
Popisek: Dominik Hašek zpívá: Není nutno, aby bylo přímo veselo

Zdeněk Svěrák je smutný, že mu karanténa zavřela divadlo. Ale fňukat nechce.

Anketa

Kterou písničku by měl hrát rozhlas pro zlepšení nálady?

hlasovalo: 20087 lidí

„Neztrácím naději, že se to zlomí. A lék, který doporučuju odjakživa, je dělání. Když pořád něco děláte, tak vás úzkosti tolik nepřepadají, nemáte na ně čas,“ povzbudil národ z Deníku N.

A aby národ povzbudil ještě více, rozhodl se, že ve středu v půl jedné bude s Jaroslavem Uhlířem zpívat národu z České televize a Českého rozhlasu. Píseň o léčebném účinku dělání by v čase zavřených fabrik a útlumu ekonomiky nevyzněla nejlépe, nasadí proto svou slavnou píseň proti trudomyslnosti „Není nutno, aby bylo přímo veselo. Hlavně nesmí býti smutno, natož aby se brečelo“.

Cítí prý, že těžké časy probudily v lidech solidárnost a vstřícnost. Dokonce takovou, že by jako učitel nyní dal svému národu „jedničku z chování“.

Na polední zpívání se Zdeňkem Svěrákem jsou mnozí natěšení již od rána. Třeba bývalý hokejový brankář a v budoucnu prý prezidentský kandidát Dominik Hašek si na to dokonce vzal svůj dres z Nagana a na ruku lapačku. Pěvecké a taneční číslo, které předvedl, se velmi těžko popisuje.

Nejvíce se vyřádil ve skandované části písně, kde zkrachovalý výrobce sportovního oblečení Dominator a dnes provozovatel ztrátové výroby energetických nápojů Smarty ujišťoval všechny v karanténě, že „zažít krachy nevadí“, ale „zažít nudu vadí“.

Video je třeba zhlédnout až do závěrečného „Wow“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…