To není legrace: V Německu policie vyšetřuje muže, který se snažil zastavit zabijáka v Mnichově

06.08.2016 14:02

Muž, jenž natočil v Mnichově zabijáka, je nyní stíhán za to, že vraha urážel, když na sebe něco přes minutu křičeli. Pak se musel statečný muž skrýt před kulkami. Mluvčí mnichovského státního zastupitelství oznámil, že úřady prošetřují „urážky na úkor mrtvých“.

To není legrace: V Německu policie vyšetřuje muže, který se snažil zastavit zabijáka v Mnichově
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Spolkové republiky Německo

Sedmapadesátiletý Thomas Salbey projevil značnou míru hrdinství, když se snažil osmnáctiletého střelce odradit od jeho šíleného počínání. V jednu chvíli po útočníkovi hodil dokonce lahev piva. Osmnáctiletého Aliho Sonbolyho sice od jeho brutálního záměru neodradil, ale projevil velkou míru statečnosti. „Všechno, co jsem měl u sebe, byla pivní lahev, tak jsem jí po něm hodil. Kdybych měl v tu chvíli po ruce zbraň, střelil bych ho do hlavy,“ sdělil statečný muž médiím. Jeho slova přinesl server britského deníku Daily Express.

Celý text v angličtině najdete

V jednu chvíli se agresivní Sonboly rozkřikl, že je Němec. Záběry z přibližně minutového videa obletěly na internetu svět a řada lidí sedmapadesátiletého „kameramana“ ocenila jako velmi statečného muže. Samotář Sonboly, Němec íránského původu, postřílel devět lidí, pak sám zemřel. Stojí za zmínku, že se považoval za Árijce a brojil proti neněmeckému živlu.

Až potud to zní jako klasický příběh. Šílený agresor, proti němuž se postavil odvážný občan. Má to ale háček. Onen statečný občan je vyšetřován. Tuto informaci potvrdil mluvčí mnichovského státního zastupitelství Florian Weinzierl. Jsou prověřovány tzv. „urážky na úkor mrtvých“. Thomas Salbey si ovšem musí na konečný verdikt počkat až po skončení vyšetřování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…