To se Šojdrové a spol. líbit nebude. Šéf poslanců má jasné řešení ohledně sirotků. Poslat zpátky. Všechny

28.11.2019 10:22

O přijetí či nepřijetí řeckých uprchlických sirotků se přela česká Sněmovna. Snahu opozičních poslanců KDU-ČSL, TOP 09 a STAN o zařazení tohoto bodu do programu nynější schůze odmítla. Proti byli především poslanci SPD. Místopředseda hnutí Radim Fiala pro naši redakci uvedl, že téma přijímání sirotků z humanitárních důvodů fakticky neexistuje. Je to prý jinak.

To se Šojdrové a spol. líbit nebude. Šéf poslanců má jasné řešení ohledně sirotků. Poslat zpátky. Všechny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala

Anketa

Je Pavel Novotný, starosta Prahy-Řeporyjí, dobrý politik?

4%
96%
hlasovalo: 29378 lidí
„Téma přijímání sirotků z humanitárních důvodů fakticky neexistuje. Existuje jediné téma a jediný problém, který se nám stále dokola podsouvá. Je to snaha za každou cenu zapojit náš stát do přijímání migrantů a realizovat zde migrační politiku EU, která sem prostě migranty potřebuje dostat,“ myslí si Radim Fiala. 
 
Protože je obava z reakce veřejnosti, tak se podle Fialy vytváří problém sirotků jako klasický postup jak pootevřít pod touto záminkou dveře do České republiky.
 
„Nejsme lhostejní, naopak uznáváme, že problém migrantů v Řecku je nutné řešit. Řešení rozumné a správné je jediné. Vraťme je zpět. Všechny. Včetně sirotků. Naše hnutí se už v minulosti tázalo syrské vlády, jestli je schopna přijmout sirotky, a odpověď byla jasná. Nejenom, že je ochotná, ale přímo to požaduje. Zeptal se někdo vlády v Pákistánu, jestli je schopná přijmout své sirotky zpět? Nepochybuji, že odpověď bude kladná. Pákistán má prostředky na jaderné zbrojení, tak nevidím důvod, proč by neměl prostředky na péči o své sirotky. Přestaňme s divadlem,“ uvedl pro naši redakci Fiala.
 
 
Předseda hnutí Tomio Okamura na jednání také uvedl, že KDU-ČSL, TOP 09 a STAN chtějí sice pomáhat dětem, ale těm cizím. „Pro nás jsou na prvním místě čeští lidé, kteří žijí zoufalými životy, čeští občané, senioři, invalidní důchodci, nízkopříjmové rodiny s dětmi, jsou to naši bezdomovci, je to 2 600 dětí, které žijí na ulici, o které se tady nikdo není schopen postarat. Vláda také na to evidentně nějakým způsobem nedozírá. Takže to jsou naše priority,“ uvedl Okamura.
 
S tím Radim Fiala souhlasí. „Kromě jiného se vedly řeči o humanitě. Chce pečovat o sirotky nebo opuštěné děti? V naší zemi máme takových potřebných dětí mnoho, pomáhejme jim víc,“ zdůraznil Fiala. 
 
„Chcete podpořit migraci do naší země, a hnutí SPD říká NE. Tuhle zemi nebudete měnit na multikulturní provincii EU. V zemích EU, kde jsou dnes problémy s radikálním islámem a kde jsou zóny šaría, to začínalo stejně,“ vzkázal na závěr Fiala.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…