To si strčte za klobouk, vy svatouškové, vypálil poslanec Klaus na Kalouska a spol.

18.03.2018 8:56

Mezi poslanci Václavem Klausem mladším (ODS) a Miroslavem Kalouskem to zase jednou jiskří. Kalousek prohlásil, že se mu z výroků Klause mladšího dělá nevolno, a poslanec ODS si to nenechal líbit.

To si strčte za klobouk, vy svatouškové, vypálil poslanec Klaus na Kalouska a spol.
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Václav Klaus mladší na besedě v ostravském knihcentru

Václav Klaus pro Reflex.cz prohlásil, že politika do škol nepatří, čímž se jasně vymezil proti čtvrteční výstražné stávce žáků a studentů, kteří chtěli dát najevo, že se jim nelíbí počínání prezidenta Miloše Zemana a premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO).

Netrvalo dlouho a dočkal se ostré reakce. Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek Klausovi mladšímu sdělil, že jeho otec účinkoval v první vládě svobodného Československa a Československo se po více než čtyřiceti letech vlády komunistů stalo svobodným především díky protestům, které vedli studenti. Kalousek zdůraznil, že těmto studentům byl tehdy vděčný. Zato z Klause mladšího se mu udělalo nevolno.

Poslanec ODS ovšem nelenil a také k tomu napsal pár řádek. Slovní přestřelka pokračuje. Na sociální síti Facebook Klaus zdůraznil, že mu extrémně vadí srovnávání dnešních protestů s akcemi z roku 1989. Tehdy se demonstrovalo za svobodu a demokracii. Média protesty vykreslovala jako výstřelek několika feťáků a policie demonstranty mlátila. Dnes je však situace jiná.

„Dneska máme svobodu slova, shromažďování i svobodné volby. Protestující jsou adorovaní v přímém přenosu většinou hlavních zpravodajských kanálů. Kdyby se nějaký policista na demonstranta křivě podíval – dostane pět let nepodmíněně. Tak si tyhle srovnání a reminiscence s prominutím strčte za klobouk, vy svatouškové,“ nebral si servítky Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…