To už Kaufland přehnal: Češi se bouří, stát zasahuje

08.02.2023 14:25 | Ze sítí

Velmi nepěkné překvapení čekalo na inspektory, kteří na konci ledna zavítali ke kontrole pardubické pobočky německého řetězce hypermarketů Kaufland. „Výskyt trusu hlodavců, nečistoty na podlaze a v regálech či zařízeních,“ zjistili pracovníci české Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) ve skladu obchodu. Tím to však neskončilo. Objevili též těla dvou uhynulých hlodavců. „Jim se nic nestane, to jsou přece Němci,“ komentují znechucení zákazníci to, že inspektoři pouze krátkodobě uzavřeli sklad prodejny a lidé mohli mezitím v pardubickém Kauflandu nadále nakupovat.

To už Kaufland přehnal: Češi se bouří, stát zasahuje
Foto: archiv BR
Popisek: Prázdné obchody v Německu. Nákupy ve Weidenu

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21900 lidí
Velmi znepokojující výjevy čekaly na inspektory Státní zemědělské a potravinářské inspekce v pardubické pobočce řetězce Kaufland v ulici S. K. Neumanna. Při úřední kontrole tam totiž narazili ve skladu této provozovny hned na několik nedostatků v podobě dosti nechutně znečistěné podlahy, palet i regálů.

Právě na podlaze i regálech se povaloval kromě nečistot i myší trus a inspektoři tak ve svém výčtu uvádějí, že byly v pardubickém Kauflandu zjištěny mimo trusu hlodavců i stopy po jejich působení, nečistoty na podlaze a na regálech či zařízeních.

Myší trus však nebyl tím nejhorším. Ve skladu pardubického Kauflandu se totiž nacházeli i samotní mrtví hlodavci a inspektoři našli dvě těla uhynulých jedinců.

„Naši inspektoři ve skladu provozovny zjistili výskyt myšího trusu i uhynulých hlodavců. Vzhledem k tomu, že v provozovně nebyly vytvořeny základní hygienické požadavky pro uvádění potravin na trh, jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz užívání prostor vztahující se na prostory skladu,“ komentovala SZPI.



Provozovna jakožto celek uzavřena nebyla a inspektoři SZPI nechali uzavřít pouze prostory skladu – ten byl uzavřen od 31. ledna pouze do následujícího dne a 1. února již došlo k uvolnění zákazu užívání daných prostor.

„Jim se nic nestane, to jsou přece Němci,“ komentoval to, že se uzavřela pouze skladová část prodejny a v pardubickém Kauflandu mezitím bez problémů nakupovali zákazníci, jeden ze znechucených zákazníků.

„Chudáci hlodavci, asi se to tam fakt nedá žrát, když z toho chcípnou...“ pronesla následně další komentující k příčině skonu dvojice hlodavců v pardubickém Kauflandu.

„Ó jak překvapující… jak je to dlouho, když tohle řešili v Chrudimi,“ připomenula pak další z žen nedávnou kauzu Kauflandu.

Podobné znechucení zákazníků si totiž vysloužil řetězec hypermarketů Kaufland, spadající do německé skupiny Schwarz-Gruppe, v prosinci právě kvůli stavu jeho provozovny v Chrudimi, jejíž podlaha a regály byly ve skladovací části potravin obsypány myším trusem. I v této prodejně inspektoři obchodu v první půli prosince krátkodobě zakázali jen užívání prostoru skladu potravin a zbytek obchodu nechali otevřený.

V chrudimském Kauflandu však tehdy – na rozdíl od současného nálezu v Pardubicích – na kontrolu čekalo překvapení v podobě „živých exemplářů“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

co dělá hygiena ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemako jako pako , 08.02.2023 16:18:48
co dělá obchodní inspekce ? v tomto dobře řízeném státě opravdu již NIC nefunguje....podřadný žrádlo, nedostatek léčiv...starý lidi už se ani léčit nebudou a před tím jim zdaní i garzonku ! paráda !!Země plná blahobytu a optimismu...už opravdu schází jen narukovat !

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…