To vám řekl Okamura? Konflikt Bašty s novinářem v zákulisí

12.01.2023 21:20 | Ze sítí

Konfliktní situaci mezi prezidentským kandidátem SPD Jaroslavem Baštou a novinářem Seznam Zpráv vyvolala otázka týkající se Tomia Okamury. Uchazeče o Hrad se dotkl dotaz, zda jeho názory nejsou výsledkem předem domluvených odpovědí se stranickým šéfem.

To vám řekl Okamura? Konflikt Bašty s novinářem v zákulisí
Foto: Archiv Jaroslava Bašty
Popisek: Jaroslav Bašta

Jaroslava Baštu, který se dnes účastnil debaty televize Nova, kde vystoupili prezidentští kandidáti s nižšími preferencemi podle průzkumu, čekalo ještě dnes natáčení podcastu Vlevo dole Lucie Stuchlíkové a Václava Dolejšího ze Seznam Zpráv. V tomto podcastu měl sdílet své názory v souvislosti s průběhem dnešních prezidentských debat. Poslední debatu vysílá TV Nova dnes večer, poprvé se jí účastní také Andrej Babiš, který vystoupil proti svým soupeřům Petru Pavlovi a Danuši Nerudové.

Připravovaný rozhovor s Baštou však provázel oboustranný konflikt, na jehož počátku stálo dotazování ze strany reportéra Václava Dolejše, který se kandidáta SPD napřímo zeptal: „Můžu se vás zeptat, opravdu si to takhle myslíte, nebo vám řekl Tomio Okamura, že si to máte takhle myslet?“ zajímal se.

Bašty se podle jeho reakce svou otázkou dotkl: „Neštvěte mě. Tohle byla podpásová otázka, to za prvé. Kdybych byl mladší, tak by to skončilo asi trochu jinak,“ rozčílil se Bašta a dodal: „Jak si o mně můžete myslet, že jsem něčí loutka? To spíše vy!“ ukázal rozzlobený Bašta následně na reportéra, který k Baštovi poznamenal, že „je zkušený politik“.

Reportér Václav Dolejší incident sdílel na svém facebooku ve formě videa a přidal k němu komentář: „S Lucií Stuchlíkovou pro vás natáčíme Reaktor podcastu Vlevo dole na zítřejší ráno o finální debatě v TV Nova. Ovšem nemuseli jsme to zvládnout, protože jsem málem dostal pěstí od Jaroslava Bašty, když jsem se ho na chodbě zeptal, jestli jsou to jeho názory, nebo poslouchá Okamuru,“ okomentoval slovní přestřelku s Jaroslavem Baštou.

Tomio Okamura kandidáta svého hnutí vyzdvihuje jako „jediného vlasteneckého kandidáta“. Spokojeně každé jeho vystoupení v televizních prezidentských debatách glosuje zpětně na sociálních sítích. Podobně tomu bylo i dnes v jeho facebookovém příspěvku:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Seznam zprávy, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVendelín Slunéčko , 12.01.2023 22:16:55
Několikrát jsem zašel na diskuzi Seznamu. A mám dilema, zda větší blbe.čci jsou tzv. "novináři", kteří škrabou hloupou a provládní propagandu, nebo placení diskutéři-provokatéři z neziskovek, kteří na diskuzích pod články umísťují svoje ústní exkrementy. Mají modrožluté ikony, urážejí diskutéry s jinými názory - a dokonce jim vyhrožují udáváním. Jak mi tu už někdo napsal, na tuto diskuzi rozumný člověk nechodí. Nejsem vůbec překvapen dementním projevem "novináře", který by opravdu zasloužil přinejmenším fotbalový zásah okovanou botou s rozběhem.

|  15 |  0

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…