To zase bude křiku. Poslanec Václav Klaus se vyjádřil k vyloučení Ruska z olympiády

08.12.2017 17:37

Poslanec za ODS Václav Klaus mladší se pozastavil nad vyloučením Rusů z olympijských her. Jak uvedl pro server Reflex.cz, nesouhlasí s kolektivní vinou. Kromě této kauzy se zabýval také mediálními přestřelkami mezi členy ODS.

To zase bude křiku. Poslanec Václav Klaus se vyjádřil k vyloučení Ruska z olympiády
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Václav Klaus mladší na besedě v ostravském knihcentru

Klaus mladší se hned úvodem vyjádřil ke slovům místopředsedkyně ODS Alexandry Udženija, že by měl přestat hrát roli pravicového mučedníka. „Nebudu nic vzkazovat svým spolustraníkům přes média. Ani na ně útočit,“ podotkl Klaus mladší s tím, že očekává stejný přístup. 

Svůj názor Klaus mladší řekl také k oznámení amerického prezidenta Donalda Trumpa, že Jeruzalém je hlavní město Izraele. Podle Klause mladšího jde věcně o to, co považuje za své hlavní město stát Izrael, my ostatní bychom to měli respektovat. 

Původní text ZDE.

A co tedy doslova řekl Klaus mladší k olympijským hrám a vyloučení ruských sportovců? „Nesouhlasím s kolektivní vinou kdekoli a u čehokoli. U sportu mě to vrací do let studené války, kdy sportovci obou táborů někam nejezdili. Žádné demokracii či spravedlnosti to v ničem nepřispělo. Státy spolu mají obchodovat a utkávat se na sportovním poli – v době olympiády nebyly války ve starověku. Eskalování mezinárodního napětí se mi nelíbí,“ poznamenal s tím, že i když nejvíc a nejsystematičtěji dopovali v minulosti sportovci NDR, nechce, aby z her byli oni vyloučeni. 

Václava Klause mladšího si pak vzal na paškál komentátor Vilém Besser ze serveru Forum24.cz. Podle jeho slov se kontroverzní politik z řad ODS opět projevil. „Je možné, že bude hlasovat pro vládu Andreje Babiše, ačkoliv stanovisko jeho strany je naprosto opačné. Syn bývalého prezidenta tak znovu ukázal, že by s budoucím premiérem dokázal najít společnou řeč. I ve zrušení senátu si oba politici notují,“ poznamenal Besser s tím, že Klaus se podle všeho rozhodne podle programového prohlášení, v němž se bude snažit hledat nějaké průsečíky s programem ODS. 

Jak Besser konstatuje, Klaus mladší hlasoval jinak i při hlasování o zvolení Radka Kotena do čela výboru pro bezpečnost, kdy jako jediný pro člena extremistické SPD zdvihl ruku. 

Závěrem pak Besser dodal, že pro stranu je dobře, že Klausův osobní úspěch ve volbách nereflektují členové ODS, již stále upřednostňují Petra Fialu a jeho politiku. „Pokud by se Klaus mladší dostal do vedení občanských demokratů, hrozilo by, že se strana vrhne do Babišova náručí,“ uzavřel Besser.

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…