Tohle je okupace Evropy. Musíme něco dělat, bije na poplach představitel Maďarska, zatímco zemi zaplavují uprchlíci

23.07.2015 12:05

Podle zjištění maďarského deníku Hungary Today zadrželi policisté během uplynulého víkendu rekordních 4235 ilegálních přistěhovalců, z nichž 270 bylo dětí. Vláda i nadále trvá na oprávněnosti výstavby plotu na hranicích se Srbskem.

Tohle je okupace Evropy. Musíme něco dělat, bije na poplach představitel Maďarska, zatímco zemi zaplavují uprchlíci
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Každý den od pátku do neděle tak maďarské hranice překračovalo mezi 1300 až 1500 běženci. Maďarská policie uvedla, že zahájila trestní vyšetřování deseti osob pro podezření z obchodování s lidmi a další čtyři, kteří měli údajně padělat úřední listiny. Nejvyšší počet osob byl zadržen v jižním regionu Csongrad, nedaleko hranic se Srbskem. Zpráva o rekordním počtu ilegálních přistěhovalců přichází ve chvíli, kdy maďarská vláda ústy vysokého státního úředníka Miklóse Soltésze prohlašuje, že mohutná migrační vlna je vědomou okupací Evropy.

Celý text v angličtině je ZDE

„Měli bychom bez přehánění začít bít na poplach a společně přispěchat s rychlou a účinnou reakcí,“ prohlásil v rozhovoru pro deník Napi gazdaság Miklós Soltészem, který působí na ministerstvu pro lidské zdroje. Bránil zároveň výstavbu plotu na hranicích se Srbskem jako jedinou možnost zabránit dalším migračním vlnám. „Žádné takové akceschopné řešení bohužel není v rámci bruselského byrokratického systému možné přijmout,“ dodal vysoký státní úředník.

Soltészem dle svých slov souhlasí s tím, že se Evropa islamizuje, ale odmítl odsoudit islámské náboženství jako celek. „Vedle toho je ovšem nutné zdůraznit, že evropská kultura vychází ze základů židovské a křesťanské civilizace. Neznamená to, že každý musí věřit v Boha, ale společnost jako celek prostě má své židovské a křesťanské kořeny,“ zopakoval svoji tezi Soltészem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…