Tohle pan Kalousek přestřelil. Kuba v televizi bránil kadidátku ODS

19.06.2013 19:19

Pravicové vládě sice zbývá méně než rok, ale úkolů, které musí stihnout, je dost. Na prvním místě je podle ní rozpočet, řešení čerpání evropských dotací, a podobně. Na to ve středečních Událostech upozornila Miroslava Němcová spolu s úřadujícím předsedou ODS Martinem Kubou. Ten se rázně ohradil proti výrokům ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09).

Tohle pan Kalousek přestřelil. Kuba v televizi bránil kadidátku ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba se ostře vymezil vůči ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi, který upozornil na možný problém se jmenováním nového předsedy sněmovny. Hovořil také o personální vyprahlosti ODS. Kuba tyto výroky rázně odmítá.

„Já mám skoro pocit, že pan Kalousek přestřelil. Zdá se, že by si snad dokonce přál jiného nominanta,“ podotkl Kuba. Další krok však bude především na prezidentovi Miloši Zemanovi, který s politickými aktéry začne jednat v pátek. Koalici dopředu upozornil na to, že zatím nemá nic jisté.

Ve vysílání vystoupil také samotný Kalousek, jenž zdůraznil, že si Němcové velmi váží, ale její nominace vytvořila ve sněmovně spletitý problém. "My problémy ODS chápeme, vidíme, že má teď velké problémy, ale budeme jednat," zopakoval již po několikáté ministr financí ve vysílání České televize. Za zmínku stojí, že Kalousek půjde ve čtvrtek na policii podat vysvětlení jako svědek možné korupční kauzy ve spojitosti s rebely ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…