Ťok jde z vlády v březnu, už je to jisté, píše Slonková. Možná půjde i Petříček

07.02.2019 8:21

Ministrovi dopravy Danu Ťokovi (ANO) podle všeho zvoní hrana. Píše to alespoň Sabina Slonková na svém serveru Neovlivní.cz, a to s tím, že premiér Andrej Babiš (ANO) projednával již výměnu šéfa resortu dopravy s předsedou KSČM Vojtěchem Filipem.

Ťok jde z vlády v březnu, už je to jisté, píše Slonková. Možná půjde i Petříček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dan Ťok, ministr dopravy

Ťok by podle výsledků schůzky Babiše s Filipem měl padnout v polovině března. Jeho nástupcem by měl být exmanažer Skansky Milan Matzenauer nebo někdejší šéf SŽDC Jiří Kolář. Je však také možné, píše Slonková, že Ťok nebude jediný, kdo odejde z kola ven. Odejita by mohla být také ministryně průmyslu Marta Nováková a spekuluje se i o ministru zahraničních věcí Tomáši Petříčkovi, proti němuž dlouhodobě stojí prezident Miloš Zeman i šéf komunistů Vojtěch Filip. Tam je však manévrovací pozice složitější, neb by ČSSD musela dostat něco výměnou. 

Anketa

Udělal Zeman dobře, když blahopřál Juanu Guaidóovi k převzetí úřadu prezidenta Venezuely?

hlasovalo: 14871 lidí

Původní text ZDE

Komunisté, ač Babiš tvrdil, že do složení jeho vlády nemají co mluvit, proti Ťokovi brojí již dlouho. A je to i jedna z podmínek, za nichž jsou Babišův vládní kabinet ochotni podporovat.

„Z informací, které redakce Neovlivní.cz získala z kruhů blízkých vedení KSČM, totiž vyplývá, že komunisté jsou rozezleni z toho, že navzdory podpoře vyslovené Babišově vládě dosud nedostali žádné významné posty nebo nemohli mluvit do jejich obsazení. A nehodlají to premiérovi už dál tolerovat,“ píše Slonková. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…