Tolik berou imigranti ve Švédsku, i ti označení za ilegální. Čísla, která vyrazí dech

19.02.2017 17:49

Člen euroskeptické strany Švédští demokraté Nima Gholam Ali Pour ve svém textu pro think-tank Gatestone Institute uvádí neuvěřitelné částky, které dostávají dokonce i ilegální migranti ve Švédsku. Podle Poura hrozí v brzké době krach sociálního systému.

Tolik berou imigranti ve Švédsku, i ti označení za ilegální. Čísla, která vyrazí dech
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ilegální tábor zvaný "džungle" opouštějí jeho obyvatelé

Jak Pour uvádí, Švédsko nabízí nově příchozím značné ekonomické a sociální výhody. „Pokud obdržíte povolení k pobytu jako uprchlík či osoba mající právo na doplňkovou ochranu, můžete dosáhnout každý pracovní den až na 35 dolarů. Migranti ani nemusejí pracovat a navíc dostávájí v prvních dvou letech také příspěvek „pro začátek“. Sociální výhody švédského státu však má stále k dispozici i po dvou letech,“ píše Pour, který sám přišel do země z Íránu.

Migranti s dětmi však mají podle Poura nárok i na doplňkové příspěvky a na každé dítě mladší jedenácti let získávají 91 dolarů měsíčně. Na starší dítě potom dokonce 170 dolarů. „Nejvýše je možné tyto částky získat pro tři děti. Pokud mají migranti dětí více, mohou nárok uplatnit pro tři nejstarší. Nově příchozí migrant potom může získat v tomto směru maximálně 509 dolarů měsíčně. Když někdo žije v chudé arabské zemi, má mnoho důvodů, proč odjet do dalekého Švédska.“

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

Švédsko označuje Pour za ráj pro migranty z celého světa, kteří nechtějí pracovat, a s nadsázkou dodává, že za tuhle „party“ platí švédský daňový poplatník. „Pokud přijmete pomoc pracovního úřadu a hledáte si práci, získáváte nárok na pomoc s placením nájemného. Když má migrant nájemné ve výši 396 dolarů (3 500 švédských korun), stát za něj ve formě příspěvku na bydlení uhradí téměř polovinu,“ uvádí Pour s tím, že od roku 2013 mají i děti ilegálních migrantů právo chodit do školy.

Kromě toho mají také ilegální migranti od roku 2013 nárok na státem financovanou zdravotní péči, zubní péči, poradenství v oblasti mateřství i antikoncepce a stát se o ně postará i v případě potratu. „Všechny děti ilegálních migrantů mají nárok na stejnou zdravotní péči jako švédské děti. Stojí za povšimnutí, že ilegálové platí nižší poplatky než švédští občané. Přitom 355 000 švédských důchodců žije pod hranicí chudoby,“ zmiňuje Pour s tím, že od 1. ledna 2016 mají také děti ilegálů nárok na léky zdarma.

„Pokud jejich rodiče zemřeli, dostanou děti měsíčně sirotčí důchod ve výši 167 dolarů. To v případě, že rodiče ve Švédsku nikdy nepracovali. Pokud ano, tak se částka vyšplhá až na 335 dolarů,“ informuje Pour a dodává, že výše jmenované sociální bonusy pro ilegální i legální migranty musejí být zrušeny. „V opačném případě se švédský sociální stát dostane do velké krize a práva obyvatel země budou vážně narušena. Mnozí se domnívají, že tento proces již započal,“ uzavírá Pour.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…