Tomáš Cikrt o zdraví Miloše Zemana. Prezident je sice nemocný, ale...

26.10.2019 20:58

Bývalý mluvčí exministra zdravotnictví z ODS Tomáše Julínka Tomáš Cikrt promluvil o zdraví prezidenta republiky. Zdá se mu, že zpráva o zdraví Miloše Zemana byla podrobnější než u amerických prezidentů.

Tomáš Cikrt o zdraví Miloše Zemana. Prezident je sice nemocný, ale...
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tomáš Cikrt

Prezident Miloš Zeman opustil Ústřední vojenskou nemocnici po rekondičním pobytu. Když se ve Sněmovně o pár dní později jednalo o rozpočtu, prezident prozradil, že lékaři zveřejní jeho kompletní zdravotní dokumentaci. Ti to sice urychleně dementovali s tím, že něco takového není možné, ale nakonec byla zpráva o zdraví prezidenta Zemana vydána.

Podle Tomáše Cikrta to i tak byla zpráva velice podrobná a ukázala, že prezident sice má problémy, ale nejde o problémy, které by mu znemožnily vykonávat povinnosti spojené s úřadem, který mu byl propůjčen.

„Ta zpráva je velice podrobná. Zdá se mi podrobnější než podobné zprávy o zdraví amerických prezidentů. Plyne z ní, že pan prezident je nemocný, ale nikoli tak, že by ho to mělo diskvalifikovat pro výkon funkce prezidenta republiky,“ poznamenal Cikrt v upoutávce pro pořad Newsroom ČT24, která se objevila na sociální síti Twitter.

Ocenil také, že byla veřejnost konečně jasně informována o prezidentově zdraví. Je dobře, že to přišlo. Mohlo to přijít před rokem, před dvěma a otupilo by to mnohé spekulace a přemýšlení o tom, co vlastně panu prezidentovi je.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…