Tomu neuvěříte: Kateřina Jacques začala pracovat rukama

04.05.2016 9:20

Kateřina Jacques Bursíková, manželka Martina Bursíka, dvojnásobného ministra životního prostředí a aktuálně předsedy liberálně ekologické strany LES, trávila poslední měsíce v Londýně. Účel jejího pobytu je však ještě zajímavější – někdejší poslankyně za zelené si dělala kuchařský kurs. A se svými zážitky se pochlubila i médiím.

Tomu neuvěříte: Kateřina Jacques začala pracovat rukama
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Bursík s Kateřinou Jacques na pohřbu Václava Havla

Anketa

Vadí vám Noční vlci?

7%
93%
hlasovalo: 29151 lidí

Facebook někdejší poslankyně, kterému doposud vládly společné fotografie s Dalajlámou nebo hesla „Free Tibet“, promítaná na Pražský Hrad, nyní plní obrázky v bílém rondónu, který Bursíková oblékla v rámci kulinárního kursu v Londýně. Manželka expředsedy zelených si nezaplatila jen tak obyčejný kurs. Le Cordon Bleu je nejprestižnější kuchařskou školou na světě s tradicí již od devatenáctého století.

Sama vysvětluje svůj zájem tak, že po odchodu s politiky se „chtěla naučit opravdu pořádně nějaké řemeslo“. Vybrala si tedy vaření a zapsala se na kurs v Londýně. Sama ale přiznává, že o škole pro kuchaře měla „romantickou představu“. A překvapena zjistila, že je zde velmi pevný režim, neexistuje pozdní příchod, natož absence. To prý dalo někdejší poslankyni za Stranu zelených zabrat.

Své zážitky z kursu proto popsala slovy „takhle nějak si představuji vojnu“. „Makáme devět hodin denně, šest dní v týdnu. Uniformy, striktní pravidla, hiearchie,“ líčila své zážitky pro časopis Gurmet. Strávila podle svých slov v kursu stovky hodin.

Jacques, která jako poslankyně velela týmu svých poradců i celému poslaneckému klubu, nyní začínala od toho, že krájela zeleninu a šéf po ní každou nudličku přeměřoval na milimetry. Každou její činnost šéfové bodovali a na teoretické zkoušky se musela naučit kompletní recept s přesností na pět gramů váhy surovin.

Po takovém dni se prý cítí „jako když uběhne maraton“. Přesto by manželka Martina Bursíka u vaření chtěla zůstat. Zaujala ji prý indická kuchyně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…