Topolánek: Já vám říkal, že se fízluje. Ty vaše kydy nečtu a nezajímáte mě

22.03.2012 7:57

Expremiér Mirek Topolánek (ODS) byl požádán, aby se vyjádřil ke kauze odposlechů telefonických hovorů mezi bývalým pražským primátorem Pavlem Bémem (ODS) a lobbistou Romanem Janouškem. Podle Topolánka novináři píšou kydy a všímají si odposlechů až mnoho let po té, co na účelové sledovačky a cílenou výrobu kompromitujících materiálů sám upozorňoval. Tehdy se mu ale média vysmála.

Topolánek: Já vám říkal, že se fízluje. Ty vaše kydy nečtu a nezajímáte mě
Foto: Archiv Mirka Topolánka
Popisek: Expremiér Mirek Topolánek

Vyšlo najevo, že bývalý pražský primátor Pavel Bém (ODS) spoléhal v politické práci na lobbistu Romana Janouška. Z odposlechů telefonických hovorů mezi oběma muži vyplývá, že spolu neřešili jen to, kdy a kam si zajdou na tenis. Rozhodovali kupříkladu o tom, kdo se stane ředitelem krajské pobočky VZP. Odposlechy zřejmě pořídila BIS v době, kdy byl premiérem Mirek Topolánek (ODS) a tomu jakožto šéfovi vlády přišly tyto odposlechy na stůl. Co si o nich myslí zjišťovali dnešní Hospodářské noviny (HN).

Novináři píšou kydy

„Nečtu noviny, a ty kydy, které tam píší, mě nezajímají. Najednou jste se všichni probudili a objevili jste Ameriku. Na odposlechy, sledovačky a účelově vyráběná kompra jsem upozorňoval mnohokrát před lety a vy jste si ze mě dělali legraci. Teď nezajímáte vy mě.

Nic bližšího k tomu, že pražský magistrát mohl za Bémových časů fakticky řídit vlivný lobbista, expremiér Topolánek uvést nechtěl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…