Topolánek oznámil kandidaturu a internet se dostává do varu: „Zemanova šance roste. Zažije peklo, ale má na to.“ A jedno velké přiznání k tomu

05.11.2017 18:07

Bývalý premiér za ODS Mirek Topolánek se rozhodl zvednout rukavici v prezidentském ringu. Do úterý chce shromáždit podpisy pod kandidaturou na Pražský hrad a následně se zaregistrovat u Ministerstva vnitra. A první reakce na tuto zprávu již začínají zaplavovat sociální sítě.

Topolánek oznámil kandidaturu a internet se dostává do varu: „Zemanova šance roste. Zažije peklo, ale má na to.“ A jedno velké přiznání k tomu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

„Zemanova šance roste,“ napsal krátce po oznámení Topolánkovy kandidatury šéfredaktor serveru Respekt.cz Erik Tabery na svém twitterovém účtu. 

Redaktor serveru Seznam Zprávy Filip Horký pak uvedl následující: „Topolánek, Fischer, Drahoš, Hilšer, Horáček. Zeman se musí usmívat. A Okamura možná taky...“

Již včera se k možné Topolánkově kandidatuře vyjádřil předseda Strany svobodných občanů Petr Mach. „Kandidaturu na prezidenta prý zvažuje bývalý premiér a předseda ODS Mirek Topolánek. Nemohl bych jako občan-volič hlasovat pro politika, který udělal vše, aby prosadil Lisabonskou smlouvu, která zmenšila hlas naší republiky v EU a zvětšila hlas velkých států, a která tak Německu usnadnila naše přehlasování ve věci migračních kvót nebo držení zbraní. Nemohl,“ podotkl Mach. 

A šéfredaktor týdeníku Echo24 Dalibor Balšínek otevřeně přiznal, že podporuje kandidaturu Mirka Topolánka na prezidenta. „V soukromých rozhovorech o tom mluvím už několik měsíců. Jsem o této možnosti přesvědčený, právě nazdory velmi komplikovaným až nepřátelským vztahům, které jsme měli od té doby, co o sobě vzájemně víme. Od jeho vstupu do vysoké politiky neztratil úplně mé sympatie, přesto média, která jsem vedl, byla jeho velkými kritiky, zvláště poslední fáze jeho vládnutí a dostával od nás kouř, i když zpětně vím, že jsme se párkrát sekli (třeba tzv. kauza volvolánek, kterou jsme udělali v Týdnu). On mě za to nenáviděl, nejenže nebyl schopen odpovědět na pozdrav, ale nebyl schopen snést ani moji fyzickou přítomnost,“ popsal Balšínek se slovy, že některé jejich konflikty byly i popsány. 

„Některé naše konfikty byly i popsány, některé byly spíš usměvné, třeba když na můj seminář na FF UK chodila jeho dcera Jana. Byly to Lidové noviny za mého vedení, které poprvé uvedly do české politiky slovo kmotr. Paradoxně byl to právě Topolánek, který mluvil o regionálních kmotrech ODS, kteří mu svými zájmy komplikovali řízení ODS a on měl svého Dalíka. Ať už byly jejich vztahy jakékoliv, určitě to nebyl Topolánek, který by se svým působením v politice existenčně zajistil. Topolánek z politiky odešel i za přispění některých svých spojenců a zpočátku nebyl schopen odpustit nejen jim, ale i novinářům, kteří ho kritizovali (něco bylo pochopitelné, zvláště zásahy do soukromí, ale v tom jsme nikdy nejeli). Nepřešlo ho to ani, když začal psát do Echa. První texty vždy posílal tak, aby nemusel přijít do kontaktu se mnou. Považoval mě za jednoho ze strůjců jeho pádu,“ sdělil dále Balšínek. Před rokem pak, jak Balšínek uvádí, se oba muži střetli na nějaké akci.

„Vyřešili jsme to po našemu, na baru a se smrští slivovic. Mluvili jsme hlavně o chybách, které jsme udělali, a o návratu do politiky nechtěl nic slyšet, svůj současný život bez médií považoval za nejspokojenější. Pokud to Mirek Topolánek do úterý zvedne, zažije si peklo: Dalík, Sardinie, Monte Argentario a pokud ho přežije a bude schopen vysvětlit, že i on se poučil, šanci má. Má na to,“ uzavřel Balšínek.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

„Špatný vtip, ta prezidentská kandidatura. I díky různým Topolánkovým Dalíkům máme dnes Babiše,“ poznamenal člen TOP 09 Jiří Čáslavka.

„Do prezidentské volby vstupuje kandidát s politickými zkušenostmi a zahraničně politickým rozhledem. Už mnohokrát jsem řekl, ze ODS si přeje výměnu na Pražském hradě a i povolební události ukazují, jak je to důležité,” uvedl ke kandidatuře Mirka Topolánka na Hrad šéf ODS Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…