Totální chaos v Evropě. Válka, neskrývá strach z Le Penové občanka Francie

14.03.2017 7:26

Již za necelé dva měsíce země galského kohouta, Francie, bude znát jméno své nové hlavy státu. MF Dnes se ve svém dnešním vydání mimo jiné zaměřuje na krajně pravicovou Národní frontu Marine Le Penové.

Totální chaos v Evropě. Válka, neskrývá strach z Le Penové občanka Francie
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

Národní fronta boduje dlouhodobě například na jihu země. Zakladatel strany, otec současné předsedkyně Jean-Marie Le Pen, tam v regionu Provence-Alpes-Cote d'Azur byl dokonce zastupitelem. Marine Le Penová v rámci prezidentské kampaně oblast navštívila.

Její program obsahuje nejen omezení imigrace zejména z muslimských zemí, ale i návrh na vystoupení z eurozóny. Jak zkonstatovala jedna z oslovených občanek Béatrice di Vitová, to by byla katastrofa. „Nastal by totální chaos a bojím se, že by v Evropě začala válka,“ podotkla. Ona sama fandí Emmanuelu Macronovi. 

Podle předvolebních průzkumů by Macron mohl Le Penovou těsně předběhnout už v prvním kole. Některé výzkumy veřejného mínění však stále ukazují na vítězství Le Penové v prvním kole. O výsledcích druhého kola se však zatím nepochybuje. Le Penová by v něm neměla uspět, neboť za jejího soupeře se postaví většina voličů neúspěšných kandidátů z prvního kola. Francois Fillon, který byl donedávna favoritem celé Francie, se v současné době potýká s rozrůstající finanční aférou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…