Totální rozklad Českého slavíka. Cenu kvůli čachrům s hlasy Ortelu vrací i Michal David

29.11.2017 17:03

Anketa Český slavík dostala další ránu. Po skupině Kabát se ocenění rozhodl vrátit také Michal David. Není totiž spokojen s tím, jak se pořadatelé vypořádali s kapelou Ortel, když jí započetli jen tolik hlasů, jako dostala v loňském roce.

Totální rozklad Českého slavíka. Cenu kvůli čachrům s hlasy Ortelu vrací i Michal David
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal David zpívá na sjezdu ČSSD

Nad dlouhá léta populární hudební anketou se možná pomalu smráká. Potom, co agentura Musica Bohemica ohlásila, že v případě kapely Ortel došlo k porušení pravidel a skupině bude započítán jen počet hlasů, který dostala už loni, se někteří umělci začali bouřit. Cenu se rozhodla vrátit skupina Kabát. Lucie Bílá se k tomu prý zatím nechystá, ale čeká na další vysvětlení pořadatelské agentury.

Musica Bohemica tvrdí, že fanoušci Ortelu lovili hlasy na sociálních sítích, což je zřejmě podle agentury za hranou. Podobně přitom hlasy získala také Lucie Vondráčková, která letos skončila třetí.

Michalu Davidovi se počínání organizátorů ankety ani trochu nelíbí a rozhodl se ocenění vrátit.

„Právě jsem obdržel zprávu, že Tomáši Ortelovi přišlo 31 086 hlasů. Jedu proto vrátit stříbrného slavíka na agenturu Musica Bohemica. Bohužel tento incident uvrhl na anketu Český slavík pochybnost a poškodilo to anketu jako takovou. Já tedy přijmu bronzového slavíka, jelikož kdybych to odmítl, zklamu tím mé fanoušky, kteří mi poslali hlas. Podle pořadatele jednal Ortel proti pravidlům ankety tím, že na svém profilu ovlivnil 50 tisíc adresátů, komu mají a komu nemají posílat hlasy. To je věc pořadatele, ne moje. Já musím respektovat skutečný počet hlasů,“ napsal Blesku sám David.

Celý článek naleznete zde.

Je třeba dodat, že sám Tomáš Ortel si je vědom toho, že získávání hlasů pro kapelu nebylo v souladu s fair play, ale s rozhodnutím agentury není spokojen. V průběhu hlasování prý měla Musica Bohemica kapelu Ortel upozornit, že nejedná úplně férově a měla by svůj přístup změnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…