Toto je vzkaz pro "konvičkovce" i "sluníčkáře". Slova psychiatra, který byl v táborech s uprchlíky

19.06.2015 13:25

Tomáš Rektor roky pracoval s uprchlíky, když jako psychiatr dojížděl do uprchlických táborů a dalších zařízení, která byla pod správou Ministerstva vnitra. Na základě této zkušenosti si nedokáže představit, že bychom nepomohli uprchlíkům z Afriky a Blízkého východu. „Asi bych tu zkušenost přál všem, antiislamistům, aby viděli to utrpení, sluníčkářům fanatiky, kteří i v Praze jsou,“ zveřejnil Rektor na Facebooku.

Toto je vzkaz pro "konvičkovce" i "sluníčkáře". Slova psychiatra, který byl v táborech s uprchlíky
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Rektor uvádí, že mu pod rukama prošlo zřejmě víc uprchlíků, než kolik by jich měla naše země přijmout dle návrhu Evropské komise. Jako psychiatr slyšel od žadatelů o azyl otřesné příběhy, na základě kterých nechápe ty, kteří odmítají pomoc uprchlíkům, kteří do Evropy proudí zejména z Afriky a Blízkého východu.  

Anketa

Jste pro znovuzavedení kontrol na hranicích? Přímočaře řečeno, pro zrušení Schengenu?

96%
4%
hlasovalo: 57061 lidí

„Zažil jsem nadšení, že můžeme lidem dávat naději a důstojnost. Marný boj se státem, který udržoval lidi měsíce v nejistotě a ne v zrovna nejlepších podmínkách. Hrůzu z příběhů, ze zvěrstev páchaným Tálibánem a dalšími hnutími. Hrůzu, když milý hoch se postupně měnil ve fanatika a obavy, kam až to povede,“ popsal Rektor, co zažil mezi uprchlíky žádajícími o azyl.  

Psychiatr připouští, že musíme hájit naši civilizaci i naše hodnoty. Ale nedovede si představit, že bychom uprchlíkům nepomohli. „Opravdu si někdo vážně může myslet, že 1000 lidí naši civilizaci může jakkoliv ohrozit?“ táže se Rektor s tím, že by zkušenost, jakou má s uprchlíky, přál všem. „Antiislamistům, aby viděli to utrpení, sluníčkářům fanatiky, kteří i v Praze jsou,“ říká Rektor.

Plné znění Rektorova komentáře na Facebooku:

O uprchlících pro jednou vážně.

Já s nimi roky pracoval. A prošlo mi jich pod rukama zřejmě víc, než kolik jich má naše zem přijít.

Zažil jsme nadšení, že můžeme lidem dávat naději a důstojnost. Marný boj se státem, který udržoval lidi měsíce v nejistotě a ne v zrovna nejlepších podmínkách. Hrůzu z příběhů, ze zvěrstev páchaným Talibanem a dalšími hnutími... Hrůzu, když milý hoch se postupně měnil ve fanatika a obavy, kam až to povede...

Asi bych tu zkušenost přál všem, antiislamistům, aby viděli to utrpení, sluníčkářům fanatiky, kteří i v Praze jsou.

Musíme hájit naše hodnoty, naši civilisaci. Ale nedovedu si představit těm lidem nepomáhat. A mimochodem, opravdu si někdo vážně může myslet, že 1.000 lidí naši civilisaci může jakkoliv ohrozit???

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…