Toto napsal Michal Hašek o Radimu Jančurovi, když si přečetl zajímavý drb

24.02.2015 13:51

Jméno Radima Jančury je v současné době skoloňováno v souvislosti s obsazením postu budoucího lídra hnutí ANO za Jihomoravský kraj. Jančura veřejně prohlašuje, že podpoří jakýkoliv hlas, který bude proti hejtmanovi Michalu Haškovi (ČSSD). Ten se na případný volební boj s Jančurou teší. Informace dnes zveřejnil Brněnský deník.

Toto napsal Michal Hašek o Radimu Jančurovi, když si přečetl zajímavý drb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Jančura, šéf Student agency

Brněnské politické kuloáry mají teď novou kauzu. Jde o to, že hnutí ANO by v čele své krajské kandidátní listiny mělo mít šéfa autodopravní firmy proslulé žlutými autobusy Jančuru. „Mluví se o tom, že hnutí ANO by rádo získalo post jihomoravského hejtmana. Pomoct by k tomu měl právě možný lídr kandidátky Jančura,“ řekl dobře informovaný zdroj, který je s poměry v jihomoravské politice dobře seznámen.

Jančura říká zatím ne

Jančura ale zatím taková tvrzení odmítá. „Už několikrát jsem řekl, že do politiky jít nechci,“ sdělil brněnskému deníku Rovnost autodopravce. Jančura má však k ANO velmi blízko. Podporuje hnutí nejen finančně, ale i na jeho internetových stránkách veřejně prohlašuje: „Snažil jsem se hledat na Andreji Babišovi chyby, a nepřišel jsem na nic.“ Majitel dopravní firmy však sám naznačil, že podpoří jakéhokoliv kandidáta, který bude o hlasy voličů usilovat proti současnému hejtmanovi z ČSSD Michalu Haškovi. „Může být z jakékoliv strany,“ řekl Jančura.

Co na to hejtman Hašek

Hejtman Hašek na jeho vyjádření na svém facebookovém profilu reagoval: „Těším se na krajské volby s panem Jančurou:) a na to, až se veřejně vyjádří  jeho řidiči a palubní hostesky o tom, jak řídí svoji firmu... Bůh ochraňuj jižní Moravu,“ píše doslova na sociální síti Hašek a doplňuje, že Jančura není zase tak úspěšný podnikatel, jak se nyní může zdát.  „Ale nebudu osobní, na rozdíl od něj, protože nešířím drby a pomluvy,“ napsal hejtman. Svoji kandidaturu na lídra v Jihomoravském kraji teprve zvažuje. „Pokud hnutí ANO nasadí v Jihomoravském kraji Radima Jančuru, budu se na případný hejtmanský souboj těšit, pasažéři jeho autobusů, vlaků a taxíků určitě taky,“ sdělil Hašek. Poukázal ale také na to, že volby budou až za rok a půl a do té doby se může mnoho věcí změnit.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…