Toto napsali v Rusku: Normální Češi Noční vlky vítali, jen ti divní lidé s americkými a ukrajinskými vlajkami...

08.05.2016 11:44

Server Vesti.ru si všiml pražských demonstrací pro i proti Nočním vlkům, kteří včera s ruskými vlajkami i sovětskými symboly obkroužili Václavské náměstí. Jak hodnotí oslavnou cestu u příležitosti vítězství nad nacistickým Německem? Normální Češi prý Noční vlky vítali, jen nějací divní lidé si s sebou vzali ukrajinské vlajky. Podobnou show podle ruského média neviděli Pražané poprvé a zůstali v klidu.

Toto napsali v Rusku: Normální Češi Noční vlky vítali, jen ti divní lidé s americkými a ukrajinskými vlajkami...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Gang ruských motorkářů Noční vlci se projel po Václavském náměstí

Ruská motorkářská skupina Noční vlci projela Prahou. Na Václavském náměstí ji „uvítali“ demonstranti, mezi kterými byl např. europoslanec Jaromír Štětina zvolený za TOP 09. Další europoslanec za tutéž stranu Jiří Pospíšil k průjezdu Nočních vlků napsal, že pošlapali památku Jana Palacha, podle jeho názoru je to nepřijatelné. Ruský server však konstatuje, že většina Čechů motorkáře uvítala. Na odpor se jim údajně stavěli jen lidé, kteří schvalují chaos na Ukrajině.

„Pro místní obyvatele není tato ‚demokratická show‘ novinkou. Divní lidé zabalení od hlavy k patě v ukrajinských vlajkách zde jsou již dobře známí. U lidí, kteří se narodili a celý život vyrůstali v Praze, je však nepravděpodobné, že by si chtěli tyto aktivisty pamatovat,“ dočtou se zájemci v ruštině.

Noční vlci prý triumfálně vjeli do města a na Olšanských hřbitovech se poklonili památce sovětských vojáků padlých při osvobozování Československa. S akcemi provokatérů, kteří např. mávali americkými vlajkami, prý ruští motorkáři počítali, ale nijak je to nepřimělo změnit plány. Vedle Rusů se „vítězné jízdy“ zúčastnili např. Poláci, Slováci, či Bulhaři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…