Toto se poslankyně Lorencová dozvěděla o řádění muslimů v Londýně. A pod novým starostou prý bude ještě hůř

09.05.2016 20:36

Investigativní novinářka a poslankyně hnutí ANO Jana Lorencová se na svém Facebooku podivila nad tím, že si v Londýně zvolili za starostu muslima. Zajímá ji totiž, zda bude jeho víra ovlivňovat jeho rozhodnutí v nové funkci.

Toto se poslankyně Lorencová dozvěděla o řádění muslimů v Londýně. A pod novým starostou prý bude ještě hůř
Foto: Archiv JL
Popisek: Jana Lorencová

„Tak Londýn má muslimského starostu!“ zvolala Lorencová ve svém statusu a přidala k tomu příběh o tom, jak její kamarádka chce odejít z práce kvůli blíže neurčenému chování muslimů, se kterými pracuje. Následně však doznává, že vůbec neví, kde je její kamarádce konec.

„Chtěla bych, nejen na místě Londýňanů, vědět, zda současný starosta uznává právo šaría, nebo evropské právo. Je to zásadní otázka,“ napsala Lorencová a dodala, že právo šaría je „základní předpoklad, aby mohl být muslimem“, a pokud jej někdo uznává, tak jej automaticky nadřazuje běžnému právu.

„Pokud ale uznává právo zakořeněné v Evropě, dává tím signál, že není muslim,“ uvažovala novinářka.

Následně však přispěchala s další myšlenkou. „Třetí možností, kterou Korán připouští, je lhát, lhát, lhát, pokud to prospěje cestě k vítězství Alláha a Mohamedova učení. Jinými slovy lze lhát, lhát, lhát, pokud mi jde o vítězství, stejně na mě budou v mulimském nebi čekat několik žen a stáda velbloudů (nebo naopak).“

Celý příspěvek zde:

Tak Londýn má muslimského starostu! V kontextu s tím, co mi poměrně nedávno psala moje kamarádka, která žije řadu let v Londýně, je to zvláštní volba. Kamarádka se chce (kvůli chování muslimů na jejím pracovišti) vrátit domů a ptala se, jestli bych jí pomohla opatřit zaměstnání u nás. V poslední době se odmlčela, tak se situace možná zlepšila, nebo je už doma a zaměstnání si našla sama, bez mé pomoci, či rady. K londýnské volbě ale mám jednu zásadní otázku, mířenou na stůl londýnského starosty. Důvodem je, že se zabývám představou možnosti soužití dvou tak odlišných kultur. Chtěla bych, nejen na místě Londýňanů, vědět, zda současný starosta uznává právo šaría, nebo evropské právo.Je to zásadní otázka. Pokud, a u muslima je to naprosto základní předpoklad aby mohl být muslimem, uznává právo šaría, říká tím současně, že je to právo, nadřazené každému právu jinému. Pokud ale uznává právu, zakořeněné v Evropě, dává tím signál , že není muslim. Třetí možnost , kterou Korán připouští, je lhát, lhát, lhát, pokud to prospěje cestě k vítězství Aláha a Mohamedova učení. Jinými slovy, lze lhát, lhát, lhát, pokud mi jde o vítězství, stejně na mne budou v muslimském nebi čekat několik žen a stáda velbloudů (nebo naopak).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…