Toto že chystají Piráti? Jako za totality? Už je zle

04.03.2020 20:41

Bývalého člena ODS a bývalého člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petra Štěpánka rozpálili doběla Piráti, kteří v souvislosti s nedávným policejním zásahem na Ministerstvu práce a sociálních věcí, jenž odhalil slabá místa vysokých státních úředníků, připravili podkladový materiál sloužící k vyhodnocení důvěryhodnosti osob vybíraných na tyto pozice. „Vstali noví totalitáři, jsou stejně nebezpeční jako jejich předchůdci,“ varuje po přečtení pirátského manuálu publicista.

Toto že chystají Piráti? Jako za totality? Už je zle
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek

„Už dlouho mě něco takhle nevytočilo. Nepíše se rok 1935 a nejsme v nacistickém Německu, nepíše se ani rok 1950 či 1970 a nejsme v socialistickém Československu. Nacházíme se v České republice a píše se rok 2020. Od sametové revoluce, která prý do naší země vrátila svobodu, uplynulo pouhých 30 let,“ předeslal Štěpánek ve svém příspěvku a pak přešel rovnou k věci.

Anketa

Je Michaela Šojdrová dobrá politička?

1%
99%
hlasovalo: 17243 lidí

V tento samý čas přicházejí do Parlamentu Piráti s materiálem, který podle Štěpánka „z běžného pracovního, úřednického, manažerského, funkcionářského a politického provozu vyřazuje osoby, které nesdílejí ten jediný správný pohled na svět“.

Nic jiného se podle jeho slov v jejich manuálu nazvaném Vyhodnocení důvěryhodnosti právnických a fyzických osob, jehož autory jsou pirátští aktivisté Janusz Konieczny a Petr Fojtík, neskrývá. „Za spoustou vznešených frází a rádoby odborného blábolení jak pero z gauče vykukuje tradiční bolševická, v tomto případě neobolševická ideová nenávist k lidem s odlišným nazíráním na svět,“ zdůrazňuje.

„Stačí, že máte špatné, rozuměj ideově závadné, přátele, že čtete špatné, rozuměj alternativní, servery či na nich snad nedej bože publikujete, že se účastníte závadných, rozuměj k současnému režimu kritických, akcí, zkrátka a dobře, že nejste ten správný eurosoudruh, ohýbající pětkrát denně hřbet směrem k Bruselu. Je třeba vás eliminovat, vyřadit, vyselektovat,“ glosuje dál obsah tohoto materiálu.

I tohle je jeden z důvodů, proč jsou k smíchu všechny ty třicet let opožděné iniciativy bojující proti komunismu, míní Štěpánek. „Ten je totiž ve své tradiční podobě už dávno mrtvý. Ale vstali noví bojovníci, noví totalitáři. Nad jejich hlavami už nevlají rudé prapory, nýbrž zelené, duhové a u nás především ty černé s bílou lebkou a zkříženými hnáty,“ opřel se do Pirátské strany.

„Jsou stejně zákeřní, bezskrupulózní a nebezpeční, jako byli jejich němečtí nacističtí či českoslovenští komunističtí předchůdci,“ dodává Štěpánek na závěr svého facebookového komentáře.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…