Trapas slovenského premiéra u voleb. Sezval novináře, ale zapomněl občanku

30.09.2023 16:23 | Monitoring

Předčasné volby do Národní rady SR jsou provázeny zmatky, např. v podání slovenského premiéra Ľudovíta Ódora, jenž před volební místnosti zjistil, že zapomněl občanský průkaz, a musel se pro něj vrátit. Před novináři vtipkoval, že to bylo dopředu dohodnuté, následně přiznal „lidskou chybu“, informují slovenská média.

Trapas slovenského premiéra u voleb. Sezval novináře, ale zapomněl občanku
Foto: topky.sk
Popisek: Ľudovít Ódor

Premiér Ódor měl původně naplánované odevzdání hlasu na 9. hodinu v bratislavské městské části Devínská Nová Ves a následně ho čekal krátký brífink.

Nejdříve ale před volební místností, kde se objevil i s ochrankou, zazmatkoval, jelikož na místo dorazil bez občanského průkazu, což mu neumožnilo odvolit. Před novináře se dostavil s tím, že se mu přihodilo faux pas. „Víte, to bylo dopředu dohodnuté, vzhledem k tomu, že poslední dny není o čem psát. Je třeba hovořit o tom, že i premiér se musí řidit pravidly,“ řekl podle webu topky.sk se snahou o humor.

Následně přiznal, že šlo o jeho chybu a že si ji uvědomil až těsně před volební místností. „Je to normální lidská chyba,“ dodal. Pro občanský průkaz se musel vrátit a odvolil na druhý pokus.

Odvoleno má také šéf hnutí Smer-SD Robert Fico, který odevzdal svůj hlas v obci Veľké Dvorany – přičemž vyjádřil přání, „aby Slovensko neřídili amatéři a břídilové“.

Odvolila i prezidentka Zuzana Čaputová, Původně měla volit o půl jedenácté dopoledne. Podle informací webu tvnoviny.sk k tomu ale došlo až o hodinu později, jelikož její ochranka zjišťovala, komu patří podezřelý batoh, který se našel u volební místnosti. Před ní navíc postával člověk, který údajně dvě hodiny čekal na příchod prezidentky.

Dnes, v sobotu 30. září 2023, se na Slovensku konají volby nových zákonodárců do Národní rady Slovenské republiky. Volby jsou jednodenní a konají se od 7 do 22 hodin.

V letošních předčasných parlamentních volbách kandiduje 25 politických stran a hnutí. Největší souboj se očekává mezi bývalým premiérem Robertem Ficem (SMER-SD) a hnutím Progresívní Slovensko (PS), v jehož čele je Michal Šimečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…