Tři měsíce zdarma... Jenže je to trochu jinak. Triky posiloven na „ledňáčky“

17.01.2023 18:56 | Reportáž

Na začátku roku se mnozí lidé vrhají vedle hubnutí a dalších optimistických předsevzetí také na cvičení a s předsevzetím pravidelného tréninku míří do posiloven. Nadšení „ledňáčků“ ale některá fitness centra neváhají zpeněžit. V letošním roce, když mnozí nemají peněz nazbyt, je problém ještě aktuálnější. Někdo z nich možná zareagoval na reklamy, které se nacházejí snad po celé Praze.

Tři měsíce zdarma... Jenže je to trochu jinak. Triky posiloven na „ledňáčky“
Foto: pixabay.com
Popisek: Sport, tělocvična - ilustrační foto

V Praze aktuálně mohutně inzeruje centrum John Reed Fitness, které na billboardech láká na tříměsíční vstup zdarma. To se hned na první pohled zdá nadmíru lákavé, neboť v dnešní době vyjde měsíční permanentka do posilovny i na více než tisíc korun.

„3 MONTHS FOR FREE, trénuj za 750 korun měsíčně, už jen do 27. 1.,“ stojí v reklamním sdělení.

John Reed Fitness má 45 poboček v jedenácti zemích po celém světě. Z měst můžeme jmenovat například Drážďany, Štýrský Hradec, Los Angeles, Dallas, Paříž, Berlín, Budapešť, Dortmund, Curych či Rotterdam. V Praze sídlí na Karlově náměstí.

Ten, kdo si myslel, že bude pracovat na své figuře tři měsíce zadarmo a pak se rozhodne co dál, by se mýlil. Aby byly všechny podmínky splněny, musí zájemce zaplatit minimálně devět tisíc korun. Je totiž povinen uzavřít roční smlouvu. A jeden měsíc v John Reed Fitness vyjde v nejlevnějším tarifu na tisícovku.

Až za těchto okolností může mít zájemce první tři měsíce gratis.

Obchodní podmínky jsou na reklamních plakátech samozřejmě napsány, ale těžko čitelným a miniaturním písmem: „Minimální délka trvání smlouvy 12 měsíců. V průběhu prvních tří celých kalendářních měsíců trénuješ, aniž hradíš měsíční členské příspěvky. V ostatních měsících platíš členský příspěvek, jenž závisí na zvoleném typu smlouvy, tj. 1 000 korun Silver12, 1 200 korun Gold12. Aktivace členské karty činí jednorázově 500 korun...,“ píše se malým písmem na reklamním banneru. 

I s aktivováním členské karty by jeden rok ve zlatém tarifu vyšel na 11 300 korun.

Jistě, pokud bychom brali nejlevnější členství za 9 000 korun i s třemi měsíci zdarma, vyjde jeden měsíc na 750 korun, což je na dnešní dobu opravdu atraktivní cena. 

Nicméně zákazník je vázán roční smlouvou. Pro zmiňované „ledňáčky“ by to zase tak výhodné být nemuselo. Naopak. Kdo si v následujících měsících své fitness ambice rozmyslí, má smůlu. 

Podobnou zkušenost vyprávěl i osobní trenér z velkého fitness centra v centru Prahy. Zde se ale nejednalo o roční smlouvu: „Minulý rok si jeden můj klient předplatil rovnou dvacet hodin osobního tréninku. Říkal jsem mu, že je to hodně na to, že se vidíme poprvé. Ale trval na tom, že je to prý výhodnější. Během týdne přišel šestkrát a pak jsem o něm už neslyšel.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…