Trump drtivě vede. A je tu strašný, strašný výsměch České televizi. Ať to tam radši nečtou

09.11.2016 4:50

Prezidentské volby ve Spojených státech přilákaly i v noci k sociálním sítím šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla či bývalého radního pro rozhlasové a televizní vysílání Petra Štěpánka.

Trump drtivě vede. A je tu strašný, strašný výsměch České televizi. Ať to tam radši nečtou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

„Hillary Clinton má podle aktuálních dat 138% šanci na vítězství,“ napsal krátce před čtvrtou hodinou ranní Plesl na svůj facebookový profil. V té době již byl ve vedení republikánský kandidát Donald Trump.

Anketa

Donald J. Trump vyhrál prezidentské volby. Budete teď mít USA raději?

89%
11%
hlasovalo: 13494 lidí

„Aby člověk pochopil, jaká je v Americe nálada, musí tam být,“ dodal pak v komentářích, kde zkritizoval i veřejnoprávní Českou televizi. „Veřejnoprávní média selhala na celé čáře. Ať vyhraje kdokoli. Řezníček a Kabrhelová jsou důvodem, proč neplatit koncesionářské poplatky,“ uvedl. Později dokonce dodal, že volební zpravodajství České televize je ryzí hrůza.

Rýpl si i do CNN, které nazval Communist News Network. „Ona přece vede a vyhraje. O tom nemůže nikdo pochybovat. Teď to říkali na CNN,“ poznamenal. Krátce po čtvrté hodině pak dodal: „Lidi, klid! Na CNN říkali, že to nic neznamená a Hill vyhraje. Nejhorší smrt je z vyděšení. Dobře to dopadne,“ uvedl.

V reakci na zprávu z finančních trhů pak Plesl napsal: „Happy Tuesday, Mr. President.“

„Na tenhle screenshot jsem se těšil půl roku,“ dodal pak před půl pátou.

Své k americkým volbám napsal také bývalý politik za ODS a bývalý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek. „NY Times už dávají Trumpovi 80% pravděpodobnost,“ napsal s úsměvem krátce před půl pátou.

A i on se rozhorlil nad zpravodajstvím České televize. „Vzpomínáte si, jak se redaktoři ČT mohli podělat z toho, že nějaký praprapředek Johna Kerryho, tehdejšího demokratického kandidáta na prezidenta, je původem z Česka? Trumpovy tři děti z manželství s Ivanou jsou z poloviny Češi, česky mluví a do Česka jezdí za prarodiči. A Česká televize o tom ani muk!“ napsal.

Krátce před pátou hodinou se pak přidal i protiislamista Martin Konvička. „Myslíte, že Shapiro už má sbaleno?" zeptal se Konvička s narážkou na amerického velvyslance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…