Trump poslal vzkaz americkým soudům: Zlí lidé jsou velmi šťastní!

05.02.2017 9:27

Americký prezident Donald Trump na sebe upoutal pozornost celého světa, když vyhlásil dočasný zákaz vstupu muslimům ze sedmi zemí na půdu USA. Mezi těmito zeměmi je i Sýrie, ze které prchají desítky tisíc lidí. Soud v Seattlu Trumpův exekutivní příkaz zablokoval, čímž ukázal, že i moc pána Bílého domu má své limity. Nový prezident však rychle vrátil úder.

Trump poslal vzkaz americkým soudům: Zlí lidé jsou velmi šťastní!
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Kritici Trumpova exekutivního příkazu říkají, že prezident může mít na rukou krev, když nedovolí pronásledovaným lidem najít bezpečí ve Spojených státech. Soud v Seattlu už Trumpův dočasný legislativní příkaz pozastavil a 45. prezident USA dal jasně najevo, že si to nenechá líbit.

Již tradičně poslal soudcům tvrdý vzkaz přes sociální síť Twitter. „Soud otevírá dveře potenciálním teroristům nebo dalším lidem, kteří nepřicházejí s nejlepšími zájmy v srdci. Zlí lidé jsou velmi šťastní!“ zahřměl nový prezident USA.   

Proti dočasnému zákazu vstupu muslimů ze sedmi zemí do USA se postavili lidé v různých částech světa. Demonstrace probíhají především ve Spojených státech. ale tvrdá slova se k němu mohla donést třeba i z Londýna.  

45. prezidentovi USA se dostává i podpory. Především konzervativní média podotýkají, že nejedna muslimská země zakazuje vstup Židům na své území.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…