Trumpův volební manažer Paul Manafort rezignoval. Kvůli čachrům na Ukrajině

19.08.2016 19:17

Prezidentská kampaň Donalda Trumpa dostala tvrdou ránu. Týden poté, co the New York Times odhalily, že Trumpův manažer Paul Manafort tajně napomáhal bývalé proruské vládě na Ukrajině, sám kampaň opustil. Jeho kolegové však zůstali.

Trumpův volební manažer Paul Manafort rezignoval. Kvůli čachrům na Ukrajině
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

V pátek dopoledne rezignoval již druhý manažer prezidentské kampaně Donalda Trumpa. Tentokrát kvůli zjištění, že tajně napomáhal bývalé proruské vládě na Ukrajině. Po zveřejnění těchto informací se stal pro mnohé nedůvěryhodným. Jeho odchod údajně reflektuje současnou snahu Trumpovy kampaně uklidnit rozvášněné nálady, které ji provázejí.

„Dnes ráno mi Paul Manafort podal žádost o rezignaci, kterou jsem přijal,“ okomentoval dění Trump. „Velmi si cením jeho práce, pomohl nám dostat se tam, kde dnes jsme,“ dodal s tím, že je Manafort „opravdovým profesionálem“ a přáním úspěchů do budoucího života.

Manafort se k Trumpově kampani dostal letos v březnu, když se Trump snažil zabezpečit si hlasy delegátů, a tím i nominaci na republikánského kandidáta na prezidenta.

Celý text v angličtině zde

Dva měsíce zpátky nahradil původního manažera Coreyho Lewandowského, který se účastnil série několika fyzických potyček, na základě čehož byl vyhozen.

Manafortův zástupce Rick Gates však v Trumpově kampani nadále setrvává. Podle jeho slov sám Manafort naléhal na všechny své kolegy, aby prezidentského kandidáta i přes nově nastalou situaci stále doprovázeli.

Trumpův přítel Thomas Barrack, který Manaforta ke kampani přivedl, vyjádřil lítost nad událostmi posledního týdne. „Znám ho od vysoké školy, je to prvotřídní člověk, neskutečná osobnost,“ řekl o něm. Popsal jej také jako hlavního strůjce procesní stránky Trumpovy kampaně. 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: spa

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …