Tumáš! Miliardář Janeček s kojící partnerkou vyslali vzkaz velké bance

24.04.2019 15:52

Karel Janeček se zastal kojících matek. Jemu samotnému prý sice kojení nějak pořád nejde, ale i tak se rozhodl zaslat dopis generálnímu řediteli Raiffeisenbank, aby mu sdělil, co si myslí o lidech, kteří v bankách napomínají kojící matky.

Tumáš! Miliardář Janeček s kojící partnerkou vyslali vzkaz velké bance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Janeček

Miliardář Karel Janeček se připojil k hnutí demonstrativně kojících matek, které se v půli dubna rozhodly kojit své ratolesti na pobočkách Raiffeisenbank po celé republice, aby daly najevo, že nepovažují za správné vyhazovat kojící maminku z banky. Zaměstnanec jedné z pražských poboček Raiffeisenbank kojící maminku upozornil, že by „neměla exhibovat“ a maminka raději zabalila věci a odešla.

Miliardář Karel Janeček si s úsměvem posteskl, že jemu samotnému sice kojení pořád nejde, ale přesto cítí potřebu se kojících maminek zastat. Poslal proto dopis do Raiffeisenbank.

Anketa

Pocítili jste při nákupech v posledních měsících zdražení zemědělských a potravinářských produktů?

98%
2%
hlasovalo: 11414 lidí

„Veřejného kojení jako protest proti diskriminačnímu jednání zaměstnance Raiffeisenbank jsem se nezúčastnil, nějak mi to kojení pořád nejde ??. Nicméně jako muž, který je hluboce přesvědčen o důležitosti kojení dětí a který má hluboký respekt ke kojícím matkám (chápu zároveň, že ne každá žena může kojit), jsem minulý týden poslal oficiální dopis generálnímu řediteli,“ prozradil Janeček na sociální síti Facebook.

Co v dopise stojí? Že je Janeček jako klient banky znepokojen tím, jak se jeden ze zaměstnanců zachoval ke kojící mamince. Podle Janečka je totiž vědecky dokázáno, že kojení upevňuje vztah matky a dítěte a posiluje zdraví miminka. Proto považuje za správné kojení podporovat, nikoli za ně kárat.

„Kojení vnímáme jako zcela přirozený proces a jeho omezování jako diskriminaci a porušování základních lidských práv. Podporujeme kojení zcela přizpůsobené požadavkům dětí, tedy kdekoli, kdykoli a do jakéhokoli věku dítěte je potřeba,“ zdůraznil Janeček.

Miliardář proto očekává, že si banka nastaví své etické standardy tak, že budou vyhovovat i kojícím matkám. Za úvahu by prý stálo i posílat je ve frontách dopředu, aby v bance mohly trávit co nejméně času.

„Není přijatelné, aby byl kdokoliv pohoršován kojením na veřejnosti. Neměli bychom v civilizované zemi spíše podporovat toleranci a pochopení?“ zeptal se na závěr Janeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…