Tupá ovce Peake chce do ODS, strefuje se Škárka do bývalých kolegů

20.02.2012 15:18

Věci veřejné jsou politická mrtvola a pozvolna to začíná docházet i jejich členům. Většina z nich se po vypršení mandátu strany vrátí do svých domovů ke svým zaměstnáním, některé osobnosti se ale budou chtít u vlivu udržet. Například Karolína Peake, která prý už koketuje s ODS. Alespoň to tak tedy vidí její bývalý stranický kolega Jaroslav Škárka.

Tupá ovce Peake chce do ODS, strefuje se Škárka do bývalých kolegů
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Jaroslav Škárka

"To, že jsou Věci veřejné politická mrtvola, si ale uvědomují snad i všichni řadoví poslanci. Co bude dělat například taková Jana Drastichová po skončení mandátu? Sbalí se, a se svým otcem, kterého zaměstnává jako asistenta, se vrátí do zapadlé vísky na Moravě a bude učit za „patnáct“ hrubého na základní škole. A podobně na tom budou i ostatní členové „veverkovského“ klubu," předvídá Škárka a nepřátelstvím při tom nešetří.

Někteří poslanci VV ale podle něj mají našlápnuto na další politickou kariéru. "O koketování Karolíny Peake s ODS si vyprávějí už všichni sněmovní vrabci na střeše Parlamentu," podotýká Škárka. "Pro ODS by to ovšem byl trojský kůň. Peake je jednou z nejoddanějších Bártových tupých ovcí a bude jím řízena stále. Podílela se také aktivně na jeho korupčních, sledovacích a vyděračských praktikách v Praze 1 i celých VV. Ale o tom už bylo napsáno dost. Ani profesně na tom není o mnoho lépe. Její maximální kvalifikací je to, že je žena a porodila dvě děti, což by mohlo mít význam v „Klokánku“, nebo v bláznivých „Pražských matkách“, ale ne ve státní správě a v samosprávě."

Možná prý právě kvůli neschopnosti Peake je ta pro ODS zajímavá. "Petr Nečas, vědom si své slabé pozice, se obklopuje „nýmandy“ a proto možná pokukuje i po Peake. Asi přijal strategii Bárty, se kterým jsou teď velcí kámoši," tvrdí Škárka, sám kdysi věrný spoluhráč Víta Bárty, dnes nezařazený poslanec.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…