Tupí novináři, poštěkávající psíčci... Miloš Zeman zahájil rozhovor v bulváru ostře

17.04.2016 11:20

Miloš Zeman se v rozhovoru pro Blesk.cz vyjádřil ke kauze ČSSD a Zdeňka Altnera. Podle vlastních slov necítí žádnou vinu na celé kauze, kvůli které musí teď strana zaplatit 337 milionů korun advokátovi za vítězství ve sporu o Lidový dům.

Tupí novináři, poštěkávající psíčci... Miloš Zeman zahájil rozhovor v bulváru ostře
Foto: ReproFoto: Blesk.cz
Popisek: Prezident Miloš Zeman během rozhovoru pro Blesk.cz

„Cítím naopak radost a hrdost z toho, že se podařilo zachránit Lidový dům před konfiskací ... A to i za pomoci advokáta Zdeňka Altnera,“ konstatoval prezident. „Kdyby ČSSD včas zaplatila advokátovi za právní služby 18 milionů, žádné penále by se dnes platit nemuselo. Jak víte, spor o Lidový dům byl vyhrán v roce 2000 a já jsem odešel z vedení ČSSD v roce 2001,“ podotkla hlava státu. Stranu opustil později, a to v roce 2007, kvůli sporům s tehdejším předsedou Jiřím Paroubkem.

Vinu za současné problémy sociální demokracie klade na bedra předsedů strany z roku 2004, tedy buď Vladimíra Špidly či Stanislava Grosse. Kdyby v roce 2004 ČSSD zaplatila 18 milionů, o čemž rozhodl soud, dnes by strana nebyla pod finančním tlakem.

Následně se vyjádřil ke kauze Čapího hnízda Andreje Babiše (ANO). Tady prý souhlasí s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a zdůrazňuje, že si politici nesmí hrát na vyšetřovatele a soudce.

„Na tyto dvě role si nemají hrát ani tupí novináři, kteří o tom zpravidla mnoho nevědí. Chtěl bych vám připomenout kauzu Budišov. Tehdy novinářští psíci poštěkávali na Věru Jurovou. Také si hráli na vyšetřovatele a soudce,“ připomněl prezident případ dnešní eurokomisařky Věry Jourové, která prožila mnoho týdnů ve vazbě, aby byla později očištěna a zproštěna všech podezření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…