Turecko do Evropy nepatří, ani náhodou. Zde je zdrcující výčet tamních "specifik"

05.07.2016 5:12

Bývalý muslim a dnes jeden z největších odpůrců islámu Lukáš Lhoťan sepsal text, v němž vysvětluje, proč Turecko v žádném případě nepatří do EU. Nechová se prý jako civilizovaná země.

Turecko do Evropy nepatří, ani náhodou. Zde je zdrcující výčet tamních "specifik"
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

„Dokážete si představit, že by německá vláda popírala zločiny holocaustu, vyvražďování obyvatel na nacisty okupovaných územích a teror proti odpůrcům nacismu a vše by odbývala slovy, že šlo o oběti občanské války? Tak takto přesně se chová současná islamistická vláda Turecka, ale nejen ona. Chovaly se tak i předchozí sekulární vlády. Všechny tyto islámské či sekulární vlády spojovalo jediné – popírání arménského holocaustu, u něhož se inspiroval i Adolf Hitler v plánech na vyvraždění Židů,“ píše Lukáš Lhoťan v textu uveřejněném na serveru Reflex.cz.

Poukázal tím na skutečnost, že turečtí politici opakovaně popřeli, že by se osmanští vojáci dopustili zločinu genocidy na Arménech během první světové války. Podle historiků byl za první světové války vyvražděn asi milion a půl Arménů. Osmanští vojáci se na nich mstili, neboť je vinili z porážky, kterou jim uštědřila ruská carská armáda. V Osmanské říši podle Lhoťana vznikla síť „koncentračních táborů“, kde Arméni umírali hladem a žízní. Tyto tábory se pak staly inspirací pro Adolfa Hitlera. Mělo v nich docházet i k masovému upalování Arménů. Jindy osmanské úřady nechaly arménské ženy a děti nastoupit do člunů a ty následně potopily.

Celý text najdete zde.

Když o arménské genocidě mluvil papež František, turecký vicepremiér k tomu poznamenal, že se nechal ovlivnit duchem křížových výprav. Ještě ostřejší slova padla poté, co o arménské genocidě jednal německý parlament a počínání osmanských vojáků opravdu za genocidu označil. „Turecký premiér Binali Yildirim veřejně prohlásil, že rozhodnutí německého parlamentu má na svědomí „rasistická arménská lobby“. Počínání, které Lhoťan popisuje, dnešní Turecko coby nástupce Osmanské říše znovu a znovu popírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…