Tvář, kterou znáte z ČT: „Lipovská ven?“ Veliký výsměch. Ale také obvinění lidovce Bartoška

16.04.2021 16:30

Že by členka Rady ČT Hana Lipovská porušila zákon? Když tohle slyšel poslanec hnutí ANO Aleš Juchelka, začal se ze srdce smát. To, jak byla zablokována volba nových členů Rady ČT, považuje poslanec za frapantní porušení demokratických pravidel, na kterých tento stát stojí. A pokud jde o samotnou Hanu Lipovskou, tak ta je podle Juchelky pronásledována podobně, jako komunisté v 50. letech minulého století pronásledovali své kritiky.

Tvář, kterou znáte z ČT: „Lipovská ven?“ Veliký výsměch. Ale také obvinění lidovce Bartoška
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Aleš Juchelka v pořadu Štrunc!

Aleš Juchelka se stal v roce 2017 poslancem za hnutí ANO. V rozhovoru pro Reflex.cz prozradil, že k politice ho dovedla smrt jeho desetiletého syna, který zemřel na vzácnou nemoc. Smrt milovaného syna mu prý pomohla překonat víra v Boha.

Teď se jako poslanec snaží pomoct lidem, které potkal podobný osud. Zasazoval se např. o to, aby se navyšoval příspěvek na péči o osobu blízkou. To, že pro tento návrh hlasovali např. i komunisté, pro Juchelku nepředstavuje problém. Zásadní podle něj je, že se navýšení podařilo prosadit.

Anketa

Souhlasíte s trestem stop na 10 zápasů pro fotbalistu Slavie Kúdelu za údajný rasismus?

3%
95%
hlasovalo: 16427 lidí

„Voliči nějak rozhodli ... a kdyby opoziční strany tak strašně dbaly o to, aby komunisté o ničem nerozhodovali, tak by to neumožnily. Ale ony to umožnily,“ konstatoval Juchelka s tím, že jiné opoziční strany odmítly spolupracovat s Andrejem Babišem (ANO).

V minulosti Juchelka pracoval i pro Českou televizi, na počátku devadesátých let minulého století moderoval hudební pořad Medúza, a dodnes se zájmem sleduje, co se kolem veřejnoprávní televize děje. Má pocit, že kolem ČT dnes panuje příliš mnoho hysterie.

Pokud jde o členku Rady ČT Hanu Lipovskou, tak ta je podle Juchelky odstraňována z veřejného života podobně, jako se to dělo za komunistů v 50. letech minulého století.

Když moderátor Čestmír Strakatý připomněl, že podle lidoveckého poslance Jana Bartoška Hana Lipovská možná porušila zákon o ČT a z Rady ČT by proto měla zmizet, Juchelka se začal ze srdce hlasitě smát.

„Co se týče České televize, tak za mě to, co se odehrálo v tomto týdnu, že se zablokovala, taky díky panu Bartoškovi, volba do Rady ČT, je frapantní porušení jakýchkoliv demokratických principů, na kterých naše republika stojí, pokud my zablokujeme svobodné volby do čehokoliv tak, že si budeme jako v 50. letech vymýšlet a pasovat nějaké problémy na jednu osobu, protože ji nějakým způsobem chceme ostrakizovat a zlikvidovat, ve smyslu ji dostat z Rady ČT...,“ nechal Juchelka myšlenku nedokončenou, ale dal najevo, co si myslí.

Nechce prý hodnotit, proč Hana Lipovská požádala o ochranu policie a proč ji dostala, ale je přesvědčen, že Lipovská nedělá nic nezákonného, protože to, že se vyjadřuje na stránkách institutu Jany Bobošíkové, za porušení zákona nepovažuje. Zato se mu zdá, že byla v rozporu se zákonem zablokována volba nových členů Rady ČT.

„Já jsem tady jako obranář demokratických hodnot, které si myslím, že by neměly být používány pro to, abychom na někoho ukazovali, abychom někoho diskreditovali. To jsou padesátá léta, kdy tady tyto měkké názory vyhnaly tisíce různých sedláků z jejich usedlostí, tisíce různých jeptišek z jejich klášterů, staly se z toho domovy důchodců a já tady toto absolutně odmítám,“ hřímal.

Měli bychom však podle něj mít na paměti, že Česká televize má být pod kontrolou. Osobně má prý problém s tím, že občas se k dění v České televizi vyjadřují jen „ti správní lidé“, kteří mají ty „správné názory“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…