Ty h*vno na chodníku. To ,,Koněv" Kolář neměl dělat. Foldyna to dohrál

11.11.2021 7:35 | Ze sítí

Sněmovna zvolila nové vedení. Kromě diskuse v jednacím sále se paralelně na sociálních sítích rozhodl diskutovat starosta Prahy 6 a poslanec TOP 09 Ondřej Kolář. Ten osočil poslance Jaroslava Foldynu (SPD) z extremismu a začal vypočítávat jeho „hříchy". Když se Okamurův poslanec v noci dozvěděl o útocích kolegy z TOP 09, vysmál se mu.

Ty h*vno na chodníku. To ,,Koněv" Kolář neměl dělat. Foldyna to dohrál
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Jaroslav Foldyna (SPD)
SPD nezískala ani jedno místo v předsednictvu Sněmovny, kterou od včerejšího dne vede Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). Poslanci Okamurova hnutí si své vyřazení z vedení dolní komory nenechali líbit a bránili se zejména nařčení, že jsou extremisté. V rozpravě se tak ohradil i poslanec Jaroslav Foldyna. Ten se bránil třeba slovy, že jeho rodiče prošli koncentračním táborem, tudíž těžko může být extremista.
 
 
Na něj reagoval jeho „starý známý", starosta Prahy 6 a nový člen sněmovny za TOP 09 Ondřej Kolář. S ním se Foldyna střetával na téma odstranění pomníku maršála Koněva, který stál právě v šestém pražském obvodu. 

Anketa

Zvládne Fialova vláda covid lépe než Babišova?

3%
94%
hlasovalo: 36258 lidí
 
„Pan poslanec Foldyna se vzteká, že se o SPD mluví jako o extrémistech. A čím prý si to on vysloužil. Tak pojďme, vykopávám: projížďky s Nočními vlky, besídky s neonacisty a komunisty pod Koněvovou sochou, kritika homosexuálů… pokračujte libovolně dál," vypočetl liberál Kolář hříchy řečníka Foldyny.
 
Učinil tak nicméně ne na mikrofon ve Sněmovně, ale na sociální síti Twitter. Což Foldyna zjistil po skončení sněmovní schůze a Kolářovi to důrazně připomněl.
 
„Nejdříve jsem se naštval, když mi lidé psali, co o mě píše nový poslanec PSP Kolář na Twitteru. Přemýšlel jsem, zda-li reagovat na nějakého Koláře. Ale hádat se s nějakým Kolářem je jako bych se hádal s hovnem na chodníku. Tomu se buď vyhnu, nebo když do něj šlápnu, budou mi smrdět polobotky. Tak asi tak," uvedl na Facebooku poslanec SPD.
 
„Ono ve Sněmovně je to tak, že pokud má poslanec poznámku k vystoupení předřečníka, přihlásí se a řekne poznámku na mikrofon, hezky z „očí do očí” tomu, koho se jeho výhrada týká. Ale to dělají slušní lidé. Ale to asi není případ Koláře. To je takový IT Rambo jen na sítích," zdůraznil, že poznámka padla na „síti", ne ve Sněmovně.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: nep

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…