ÚOHS pozastavil sociálce tendr na nákup tiskáren

20.07.2012 15:32

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pozastavil tendr České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) na nákup tiskáren za zhruba 200 milionů korun. ÚOHS vydal předběžné opatření. ČSSZ nemůže uzavřít smlouvu s vybraným uchazečem, než ÚOHS vydá definitivní rozhodnutí. ČTK to dnes řekl předseda ÚOHS Petr Rafaj.

ÚOHS pozastavil sociálce tendr na nákup tiskáren
Foto: Hans Štembera
Popisek: Za tisíc korun si toho v příštím roce budeme moct koupit možná zase míň

"Probíhá správní řízení na základě návrhu podaného koncem června společností Konica Minolta Business Solutions Czech, spol. s r. o," uvedl Rafaj. "ČSSZ předběžné opatření respektuje," řekla ČTK bez dalších podrobností mluvčí správy Jana Buraňová.

Zvláštní požadavky

Podle Českého rozhlasu Radiožurnálu správa sociálního zabezpečení například požadovala, aby tiskárny uměly tisknout na čtvrtky, nebo aby úřednice mohly tisknout přímo z USB disků. Kvůli těmto údajně nestandardním požadavkům museli výrobci nabídnout buď stroje vyšší kategorie nebo tiskárny jediné firmy, což nabídku ostatních mohlo prodražit.

"Považujeme to za zvláštní požadavek, omezilo to možnost výběru produktů. Použití těchto vlastností je u tisku fotografií, což nepředpokládáme, a zároveň tento tisk je mimo veškeré systémy evidence a předpokládáme, že bezpečnostní politika by stejně takovéhle funkcionality neumožňovala," řekl Radiožurnálu ředitel českého zastoupení firmy Konica Minolta Tomáš Bednář.

ÚOHS se v minulosti zabýval také zakázkou ČSSZ na zapůjčení tiskáren a kopírek pro většinu okresních správ sociálního zabezpečení v republice. Loni rozhodl, že ČSSZ v tendru s předpokládanou hodnotou 423 milionů Kč chybovala. ČSSZ následně tendr zrušila.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

reklama

autor: joh

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…