USA dnes vyvážejí chaos a rozklad. NATO opravdu není záruka míru. Miloslav Ransdorf v noci odepisoval čtenářům

05.07.2015 8:02

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf se znovu pustil do odpovídání čtenářům serveru ParlamentníListy.cz. Věnoval se především Řecku a Evropské unii, obšírně se vyjádřil k Řecku a jeho armádě, kde je zakázáno škrtat, zatímco na důchody se sahat smí. Ale stranou jeho pozornosti nezůstalo ani téma běženců. V této souvislosti varoval před unáhlenými úsudky, které nahrávají především muslimským radikálům.

USA dnes vyvážejí chaos a rozklad. NATO opravdu není záruka míru. Miloslav Ransdorf v noci odepisoval čtenářům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

„Je třeba se mít na pozoru, ale islamisté tvoří jen zlomek populace Blízkého východu. Je nutné diferencovat a hledat spojence. Budovat všude v těchto zemích občanskou společnost. A neuchýlit se k tomu, co od nás islamisté očekávají. Žádná zkratkovitá a ukvapená řešení,“ napsal k tématu migrace.

To však podle Ransdorfa nic nemění na tom, že USA rozvrátily Blízký východ a my dnes sklízíme plody amerického chaosu v této části světa. „Američané svou intervencí v Iráku, sankcemi proti Iráku a intervencemi rozbili a destabilizovali celý Blízký východ. Zdá se, že globální vývoz chaosu je cestou, jak udržet americký vliv. NATO není žádná záruka míru a stability, NATO je přežitek studené války, využívaný Američany jen tehdy, když se jim to hodí,“ napsal čtenáři podepsanému Vernarec.

NATO dnes podle komunistického europoslance marně hledá svou identitu a zasahuje v různých částech světa, ale jednou budou všechny ty války nad síly aliance.

Velký den pro Řecko a jeho armádu

Ale dnes se dějí velké věci i bez uprchlíků. Řekové po čtyřiceti letech rozhodují v referendu o již neplatných podmínkách věřitelů. Jde o symbolický krok, který má dát Unii najevo, co si o ní Řekové myslí, co si myslí o potřebě šetřit, jak to požadují Evropská komice, Evropská centrální banka i Mezinárodní měnový fond.

„Řekové budou patrně hlasovat proti podmínkám, které jim diktuje Trojka (Evropská komise, Evropská centrální banka a Mezinárodní měnový fond). Referendum vliv mít bude, protože dosavadní postup Trojky popírá principy demokracie. Tsiprasova vláda má právo se zeptat voličů, zda má stále mandát pro program, se kterým přišla k moci,“ odpověděl europoslanec paní Jitce Žídkové na otázky, jak dopadne řecké referendum a jaký bude mít vliv na EU.

Další odpovědi europoslance najdete zde

Faktem prý také je, že Řecko vydává nemalé peníze na armádu. V další odpovědi čtenáři Vernarecovi to Ransdorf shrnuje následovně. „Stručně: škrty v řecké armádě se odmítají, škrty řeckých důchodů se vyžadují.“ Dnes Řecko vydává na obranu čtyři miliardy dolarů, a kdyby to vláda snížila alespoň na polovinu, měla by peníze na splátku MMF. „Když jsem před časem na tento aspekt upozornil, některá média mne obvinila, že lžu,“ doplňuje. Podle MMF navíc škrty v obraně znemožňují platná pravidla, zatímco v důchodech se škrtat smí.

„Je jim jedno, že obchod, vynucovaný zbrojními magnáty, vedl v Athénách ke gigantické korupci. Bývalý ministr obrany Akis Tzochatzopoulos dostal za korupci natvrdo 20 let. Zejména Němci zvládli bravurně umění finančních ‚bezodpadových technologií‘. To, co předvádí ministr financí Schauble a jeho kolegové, není léčba krize, ale trest. Trest, který si ‚vyžírá‘ vláda, jež nic nezavinila,“ rozčiluje se dál Ransdorf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…